Zduchovice vs Praha: Chuchle Arena reaguje na slova Ladislava Krulicha

ikonka

Diskuze kolem možného druhého přesunu termínu CSIO Zduchovice 2020 pokračuje. Na slova Ladislava Krulicha reagoval za Chuchli Arenu Praha ředitel areálu Martin Pecka. O nutnosti souhlasu Chuchle s termínovou kolizí prý nic neví.
28.06.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Současná situace kolem mezinárodních jezdeckých závodů není vůbec jednoduchá. Řada těchto akcí byla přesunuta do podzimních termínů, kdy je největší šance, že různá vládní omezení evropských států budou snad již minimalizovaná a dopad na průběh sportovních mítinků nebude velký. Nastal však další problém, a to mnoho termínových kolizí. 
 
Ten, kdo si „zabral“ nový termín včas, mohl doufat, že se mu ostatní pořadatelé přizpůsobí a budou se mu snažit alespoň v rámci možností přizpůsobit. Jenže někteří organizátoři již zkrátka nemají kam uhýbat, příp. nenašli jiné vhodnější datum, nebo se zkrátka cítí dostatečně silní na to, aby termínovou kolizi ustáli. V jiných případech se však může nakumulovat tolik kolizí, že začnou být pro konkrétního pořadatele značně rizikové – a to je případ i CSIO Zduchovice pro děti, juniory a mladé jezdce. Zduchovický tým navíc zvažoval možnosti kolem případného konání mistrovství Evropy pro zmíněné věkové kategorie parkurových jezdců, a tak chtěl opětovnou změnu pro konání CSIO. – Mimochodem, zmíněné skokové mistrovství Evropy definitivně neproběhne, jelikož FEI svůj postoj v tomto případě nepřehodnotila.
 
Jenže k FEI se žádost ze Zduchovic ohledně dalšího nového termínu CSIO dle dostupných informací ani nedostala, neboť Výkonný výbor České jezdecké federace se rozhodl požadavku nevyhovět. To vyvolalo vlnu reakcí jak ze strany některých rodičů a trenérů jezdců, kterým by nový termín víc vyhovoval, tak ze strany Ladislava Krulicha, jehož vyjádření jsme citovali v nedávném příspěvku
 

PSALI JSME: Chtěli jsme CSIO Zduchovice v červenci. VV ČJF to zamítl, říká Krulich

 
Mj. zmínil, že důvodem zamítavého stanoviska mohla být termínová kolize s Českým skokovým pohárem v pražské Velké Chuchli a uvedl, že: „Aktuální stanovisko ze strany České jezdecké federace však je, že máme mít od Chuchle písemné potvrzení, že jim nevadí souhra termínů.“ A právě na tato jeho slova reagoval za Chuchle Arenu Praha ředitel závodiště Martin Pecka. Jeho vyjádření uvádíme níže v plném znění…
 
S ohledem na okolní informace, týkající se možného, již druhého, přesunu letošního termínu CSIO Zduchovice, a protože je již konkrétně zmiňováno závodiště Chuchle Arena Praha, dovolujeme si k článku „Chtěli jsme CSIO Zduchovice v červenci…“ vydat toto prohlášení.
 
Před několika týdny proběhlo po zahájení uvolňování karanténních opatření jednání mezi pořadateli CSI Olomouc, CSIO Zduchovice, ČJF a FEI a oboje závody byly přesunuty na nové termíny. Je pravda, že jeden z těchto datumů byl původně v kalendáři zapsán jako Velka cena Prahy Českého skokového poháru. A také je pravda, že při těchto jednáních nebyl nikdo z našeho areálu oficiálně osloven ani ČJF, ani pořadateli obou MZ a změna proběhla a byla odhlasována VV ČJF. Chuchle Arena Praha vzala tuto informaci na vědomí a v kalendáři závodů ČJF byla následně VC Prahy přesunuta na datum 23. – 23.7.2020. Je důležité připomenout, že volba termínů obou MZ byla tehdy plně v rukou obou pořadatelů a jasným a pochopitelným důvodem přesunu byla situace související s koronavirovým onemocněním.
 
Nyní dochází k podobné akci, byť jen u jednoho MZ, CSIO Zduchovice. Ani nyní nebyl nikdo ze závodiště Chuchle Arena Praha nikým osloven s potřebou této změny a všechny informace, které k této události máme k dispozici, jsou pouze z médií a komunikace dalších osob. Tvrzení pana Ladislava Krulicha v článku na webu www.jezdci.cz o jakýchsi „souhlasech“ či dokonce „písemných potvrzeních“ není nikomu v areálu Chuchle Arena Praha známo a rozhodně se tedy z našeho pohledu nezakládá na pravdivé skutečnosti. Co je přesným důvodem této další, velmi náhlé změny termínu CSIO Zduchovice, řešené na poslední chvíli, nám není známo. A není pravdou, že by se zástupci Chuchle Arena Praha kdokoliv o čemkoliv v této kauze jednal.
 
Z výše popsaného je tedy jasně patrné to, že celá vzájemná komunikace mezi ČJF a pořadatelem ze Zduchovic, probíhá zásadně bez jakéhokoliv přispění Chuchle Areny Praha. Zdvořile žádáme všechny účastníky této debaty, aby používali relevantní a pravdivé argumenty a zdrželi se nepravdivých komentářů.