reklama 11C

Zbytečná panika kolem EHV-1 v Dauhá. Koně jsou v izolaci, píše Equnews

ikonka

Zpravodajský web Equnews usměrňoval informaci o dvou koních v Dauhá s údajně pozitivním testem na EHV-1. „Včera se u dvou koní skutečně vyvinula mírná horečka, ale tito koně jsou v současné době v izolaci,“ cituje redakce svůj zdroj.
03.03.2021 16:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Téměř panickou situaci vyvolala úterní informace o tom, že dva němečtí koně Svena Schluesselburga měli v Dauhá pozitivní test na EHV-1. 
 
„Panika je naprosto zbytečná. Všichni koně byli testováni týden před tím, než měli odletět do Dauhá a bylo zjištěno, že jsou negativní. Včera se u dvou koní skutečně vyvinula mírná horečka, ale tito koně jsou v současné době v izolaci, kde je jejich stav pečlivě sledován,“ usměrňoval šířící se informace zdroj redakce Equnews, který si přál zůstat v anonymitě. 
 
Zmíněný zpravodajský web dále uvádí, že v době, kdy zprávy o viru EHV-1 vyšly najevo, tak koně účastnící se závodů v Dauhá již byli v Kataru. „Dva koně, kteří byli ve Valencii, byli následně okamžitě umístěni do karantény. Oba koně poté byli testováni s negativním výsledkem. Včera se u jednoho ze dvou koní vyvinula mírná horečka. Oba koně byli převezeni na veterinární kliniku, kde budou i nadále léčeni izolovaně. Od minulého týdne jsou všichni koně kontrolováni dvakrát denně a veterináři je přicházejí několikrát denně kontrolovat. V pondělí ráno všichni koně absolvovali nový test,“ dodává zdroj redakce Equnews.
 

ČTĚTE TAKÉ: Kamil Papoušek se vrací z Vejeru domů. FEI zakázala starty novým koním

 
V katarském Dauhá se závodilo už v minulém týdnu a od čtvrtka začíná první kolo světové série Global Champions. Tým Prague Lions zastupují se svými svěřenci Anna Kellnerová, Niels Bruynseels (BEL) a Jur Vrieling (NED).
 
Global Champions čeká v roce 2021 celkem 16 zastávek. Po Dauhá budou následovat Madrid, Ramatuelle / Saint Tropez, Cannes, Stockholm, Paříž, Monako, Berlín, Londýn, Valkenswaard, Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a Praha. Galashow světového parkuru GC Prague Playoffs je naplánovaná na 18. až 21. listopadu.
 
Foto Stefano Grasso / GCL



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE