Zatloukal králem Brna. Z pěti startů si připsal čtyři vítězství

ikonka

Po Chuchle Areně Praha a Hipodromu Most se rozběhla dostihová sezona 2022 i na menších regionálních drahách. Závodiště Brno - Dvorska v sobotu sledovalo vítěznou sérii Milana Zatloukala, dařilo se i trenérům Allanovi Petrlíkovi a Ludvíkovi Harisovi.
16.04.2022 21:24  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

První letošní mítink v Brně patřil Milanu Zatloukalovi. Jezdecká jednička Rabbitu Trhový Štěpánov ovládla na Bílou sobotu polovinu z osmi dostihů včetně Jarní moravské míle s Rabbitem Buratinem. Jarní brněnskou steeplechase vyhrál Hádes s Lukášem Matuským.

Zatloukal přijal na závodišti Brno - Dvorska pět angažmá a odešel pouze jednou poražen, když do Oaks přihlášená Fabriana Third doběhla ve čtyřkové Ceně Autodopravy Vlček druhá za Livingstonem s Alenou Plimlovou. Pro hřebce stáje Vocetka, vlastnícího přihlášku do St. Legeru, to bylo první vítězství kariéry.

Ve svých zbylých brněnských vystoupeních už Zatloukal pouze přebíral poháry. Základ k jeho úspěšné bilanci položila jeho domovská stáj Rabbit Trhový Štěpánov, která opět potvrdila, že se svěřencům trenéra Allana Petrlíka v Brně daří. Čtyřletý ryzák Rabbit Buratino triumfoval v Jarní moravské míli - Ceně firmy Kokitech s.r.o. Brno na 1600 metrů lehce o 4 3/4 délky před Fable a Palominou.

 

Čtěte také: Velký velikonoční návrat. Vert Liberte s Foretem udolali Pace Mana

 

Jeho stájová kolegyně Dark Absolu byla škrtnuta a návrat jezdkyně Simony Laubeové po zlomenině ruky z první dubnové neděle se tak odsouvá. "Po uzávěrce startovní listiny jsem absolvovala kontrolu, která ukázala, že ještě nejsem fit," vysvětlovala v pátek Laubeová.

Své páté vítězství na specifickém oválu v blízkosti letiště Tuřany vybojoval brněnský specialista Landaron ve čtyřkovém handicapu na 2200 metrů. Zbylé dvě "čárky" si Zatloukal připsal na koních z jiných stájí. Svou nechutí ke startovacím boxům proslulý Dancing Indian ze stáje Orling dominoval v Ceně městského úřadu Brno Tuřany - Memoriálu profesora MVDr. Jaroslava Hanáka na 3200 metrů a vítěze úvodního sprintu Realm Rulera nasedlala muži dne Jana Manová, pro niž to po vítězné páteční premiéře v Chuchle Areně Praha bylo druhé trenérské vítězství kariéry.

Úspěšný den prožili také stáj Vocetka a trenér Ludvík Haris, kterým kromě Livingstona udělal radost i vítěz Jarní brněnské steeplechase - Ceny K-K Metal as. Hádés. Devítiletý tmavý hnědák si připsal již osmé vítězství, ale teprve druhé na českém území. I to první se před šesti lety zrodilo v Brně. O úspěch ve čtyřčlenném poli však musel bojovat s desetiletým Marconem, třetí finišoval Ferino.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR