reklama 11B

Zájem o prohlídky NH v Kladrubech po zařazení na seznam UNESCO poroste

ikonka

Připravili jsme krátký video souhrn k výjimečné události, kterým bylo zapsání „Krajiny pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem“ na seznam kulturního dědictví UNESCO. Kladruby tak ještě nabraly na atraktivitě.
18.07.2019 09:17  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

VIDEO SLEDUJTE POD TÍMTO ODKAZEM


Starokladrubské koně znáte z našeho vysílání především díky jejich sportovnímu využití ve vozatajských soutěžích. Tito koně jsou však současně již řadu let národní kulturní památkou a nedávno se jejich chov dočkal celosvětového uznání.

Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem byla začátkem července zapsána na Seznam památek světového dědictví UNESCO. Rozhodl o tom Výbor pro světovédědictví na svém zasedání v Baku v Ázerbájdžánu.

Záznam z tiskové konference k zapsání do UNESCO sledujte tady

Krajina hřebčína v Kladrubech nad Labem je tak čtrnáctou památkou České republiky a celosvětově tisíc sto jedenáctou na tomto prestižním seznamu. Jak připomněl ředitel Národního hřebčína Kladruby Jiří Machek, hřebčín musí ještě do konce roku 2020 splnit některé dodatečné podmínky, aby na seznamu UNESCO zůstal.

Zájem o prohlídky Národního hřebčína Kladruby, který před několika lety prošel rozsáhlou rekonstrukcí, trvale roste a nyní se dá očekávat ještě jeho výrazné navýšení.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE