reklama 11A

Zahajovací kolo SP ve voltiži pro Švýcary

ikonka

Ve dnech 30. listopadu – 1. prosince se v Paříži konalo letošní první kolo Světového poháru ve voltiži sezony 2018/2019. Ve dvoukolových zkouškách se dařilo švýcarským zástupcům, kteří pokaždé zvítězili. Nejnapínavější byla mužská kategorie…
01.12.2018 19:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Mezi muži nastoupilo celkem pět startujících. V prvním kole předvedl velice vydařený výkon kolumbijský zástupce Juan Martin Clavijo. Na konto si totiž připsal 8,574 bodů a ujal se průběžného vedení. Rozdíly na prvním a druhém místě však byly v řádě setin bodu a čekalo se tak na sobotní rozuzlení.

Druhé kolo pak skutečně zamíchalo pořadím. V sobotu se nejvíce dařilo Švýcarovi Lukasi Hepplerovi, když zapsal 8,623 bodů. V součtu pak dosáhl na 8,588 bodů a stal se nakonec vítězem. Druhého Juana Martina Clavija porazil o 0,057 bodu. Třetí místo obsadil domácí účastník Clément Taillez.

Mnohem snazší cestu k vítězství měla švýcarská zástupkyně Nadja Buttiker. V ženské kategorii byla totiž jedinou, kdo dokázal v obou kolech překonat hranici 8 bodů. S celkovým ziskem 8,278 bodů tak měla na své další dvě soupeřky slušný náskok. Druhá Ilona Hannich inkasovala 7,913 bodů.

Třetí kategorií bylo pas de Deux. V této soutěži dvojic si s přehledem dojeli pro vítězství opět Švýcaři, a to tentokrát duo Zoe Maruccio a Syra Schmid. Za své výkony získali 8,097 bodů a měli téměř bodový náskok na duo ze Spojených států amerických.


Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE