reklama 11C

Začíná Longines FEI skokový Pohár národů 2022. Češi budou letos u toho

ikonka

V neděli 23. ledna začíná ve Spojených arabských emirátech první část série Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022. V Abu Dhabi mezi sebou bude bojovat sedm týmů. V rámci Evropské divize 1 nebudou letos chybět ani čeští jezdci.
22.01.2022 20:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Dlouhých 113 let poté, co to všechno začalo, je tento historický turnaj připraven na další super sezonu. Začíná Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022. 
 
„Přitažlivost konceptu Poháru národů nikdy nestárne, protože koně a jezdci hrdě vlají svými národními vlajkami v boji o nejcennější týmový titul ze všech,“ hlásí zástupci Mezinárodní jezdecké federace. Na cestě do světového finále 2022 ve španělské Barceloně na konci září se po celém světě odehraje deset kvalifikací. Nedělní etapa bude jedinou konanou pro region Středního východu. Původně se měli na start postavit zástupci osmi zemí, ale nakonec jich bude jen sedm.
 
Velká Británie vysílá jen tři sportovce. Reprezentovat ji budou William Funnell, Georgia Tame a ještě člen rozsáhlé rodiny Whitakerů, kteří byli klíčoví pro úspěch jejich země po několik desetiletí – 29letý Donald Whitaker. Všechny ostatní národy posílají čtyři, včetně Německa, Irska, Jordánska, Saúdské Arábie, Sýrie a hostitelů ze Spojených arabských emirátů. Oproti původním předpokladům chybí na startovní listině jezdci Egypta. Bez ohledu na výsledek však mají nárok na dvě kvalifikační místa pouze Jordánsko, Saúdská Arábie, Sýrie a Spojené arabské emiráty.
 
Všech deset etap se bude konat na úrovni CSIO5*. Druhé, třetí a čtvrté kolo se odehraje v regionu Severní / Střední Ameriky a Karibiku. I tam se hraje o dvě kvalifikační místa. První se bude konat v březnu v mexickém Coapexpan, následovat bude v květnu San Juan Capistrano v Kalifornii a kanadský Vancouver bude hostit Pohár národů začátkem června.
 
Poté již bude čas na start Evropské divize 1, do níž se pro letošní rok kvalifikovali i Češi. První zastávkou této divize bude začátkem června švýcarský St Gallen a jen o týden později se série přesune do polských Sopot. Další mítink následuje po dvou týdnech v nizozemském Rotterdamu. Švédské Falsterbo a britský Hickstead budou hostit prestižní Longines FEI Pohár národů v červenci a všechny tyto akce poskytnou perfektní platformu pro sledování a výběr pro mistrovství světa ECCO FEI 2022, které začíná v dánském Herningu 6. srpna. Poslední kvalifikace Evropské divize 1 se bude konat v irském Dublinu v pátek 19. srpna.
 

Psali jsme: Češi uspěli ve Varšavě. Byli druzí a míří do Divize 1 Poháru národů

 

V divizi 1 bude soutěžit celkem deset zemí: Belgie, Česká republika, Francie, Velká Británie, Německo, Irsko, Nizozemsko, Norsko, Švýcarsko a Švédsko. Již potřetí od založení finále série ve španělské Barceloně v roce 2013 jsou to Nizozemci, kdo obhájil titul, když ve strhujícím finále v roce 2021 zdolali Irsko těsným rozdílem. Tým Itálie klesl do série EEF na konci minulé sezony, kdy Česká republika získala postup. A protože každý národ počítá výsledky ze čtyř určených akcí a z kvalifikace pokračuje jen sedm celků Evropské divize 1, budou muset být Češti hned od začátku silní. 
 
Finálová místa jsou k dispozici také pro dva nejlepší jihoamerické týmy soutěžící při letošním letním mistrovství světa. Dvě země z regionu Asie / Austrálie a jeden africký národ se mohou kvalifikovat prostřednictvím Longines Rankings. V žebříčku Poháru národů pro Euroasijské národní federace je v nabídce také jedno místo.
 
Nicméně, v současné době jedinou zemí, která má absolutně jistotu kvalifikaci před začátkem nové série, jsou španělští hostitelé velmi populárního finále Longines FEI Jumping Nations Cup™. To se bude konat na jejich posvátné půdě v Real Club de Polo v Barceloně od 29. září do 2. října 2022.
 
Zdroj: tisková informace FEI
Ilustrační foto: FEI / Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images

Věříte, že se Čechům podaří kvalifikovat do finále Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 v Barceloně a udržet v Evropské divizi 1?

celkem hlasů: 59

Hlasování skončilo.

Ano 33 / 55.93%
Ne 23 / 38.98%
Je mi to jedno 3 / 5.08%



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE