Z Paříže rovnou do Monaka. Global Champions pokračuje sedmým kolem

ikonka

Ve čtvrtek 1. července večer odstartuje další etapa parkurové Global Champions League, která společně s túrou pro jednotlivce vyvrcholí na podzim v Praze. Tým Pražských lvů budou v Monaku reprezentovat stejní jezdci, jako před pár dny v Paříži.
01.07.2021 11:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB



Nejlepší parkuroví jezdci a koně se přesunuli společně s početnou výpravou Global Champions z Paříže do Monaka, kde se v tamním přístavu Port d’Hercule koná již sedmé kolo této prestižní série. Kolbiště s kulisou Monte Carla na straně jedné, Monackého knížecího paláce na straně druhé a luxusních jachet po celé délce kolbiště přitahuje pozornost fanoušků jezdectví z celého světa.

Jelikož dva jezdci na prvním a druhém místě žebříčku LGCT – Švéd Peder Fredricson a Brit Ben Maher – tentokrát na seznamu účastníků chybí, bude mít šanci probojovat se na nejvyšší řádek tabulky třetí v pořadí – Australanka Edwina Tops-Alexander. Aby se jí to podařilo, musí se opět probojovat na stupně vítězů. 

Silnými konkurenty jí budou jistě dva Italové Alberto Zorzi a Emanuele Gaudiano, oba bývalí vítězové z Monaka. Mezi další zvučná jména ve výčtu jezdců patří Pieter Devos, Olivier Philippaerts, Nayel Nassar, Simon Delestre, Scott Brash, Ellen Whitaker, Darragh Kenny, Martin Fuchs, Julien Epaillard, Marlon Modolo Zanotelli, Jos Verlooy nebo Max Kuhner.

Prague Lions zastupují stejně jako před pár dny v Paříži Sergio Alvarez Moya, Leopold Van Asten a Jur Vrieling. První část dvoukolové Global Champions League odstartuje ve čtvrtek od 20:15 hodin a Pražští lvi mají druhé startovní pořadí. Sergio Alvrez Moya bude sedlat valacha Alamo a po něm se pokusí předvést co nejlepší výkon Jur Vrieling s valachem Fiumicino Van de Kalevallei. 

Po pátečním rámcovém programu, kdy budou mít nejlepší koně možnost si odpočinout, vyvrcholí program v sobotu. Od 17:10 hodin se koná druhé kolo GCL, od 20:30 pak naváže Longines Global Champions Tour Grand Prix du Prince de Monaco s výškou překážek 160 centimetrů. 

Po této Velké ceně se dozvíme již sedmé jméno jezdce, který se bude moci těšit na účast v Super Grand Prix. Ta bude v druhé polovině listopadu součástí galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. On-line přenos a další informace o programu najdete na adrese www.gcglobalchampions.com.

Foto: Josef Malinovský