reklama 11B

Z dostihového závodiště Velká Chuchle se stává Chuchle Arena Praha

ikonka

Hlavní rovinové závodiště České republiky mění před největší akcí podzimní části sezony název areálu i vizuální styl. Sportoviště s tradicí od roku 1906 se nově jmenuje Chuchle Arena Praha. V tiskové zprávě najdete i kalendář na rok 2020.
25.09.2019 08:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
Jedno z ikonických míst dostihového sportu v České republice, jehož historie sahá až do roku 1906, prochází v posledních letech velkými změnami. Nový oficiální název a logo odrážejí jeho význam a tradici, cílem je posilovat značku závodiště i v zahraničí. Jako první akce se v Chuchle Areně Praha uskuteční již tuto sobotu Leram Evropský pohár žokejů 2019.
 
"Chuchelské závodiště je synonymem pro český dostihový sport, a proto jsme hledali něco, co v sobě ponese jak historický odkaz, tak bude zároveň fungovat v mezinárodním meřítku," vysvětluje Martin Pecka, ředitel Chuchle Areny Praha. "Pro Čechy je Chuchle klíčovým pojítkem s dostihy, pro cizince je zase určující Praha. Slovo arena pak naznačuje místo konání více druhů koňských sportů. Proto název Chuchle Arena Praha."
 
Nové jméno závodiště doplňuje i nové logo – silueta koňské hlavy v modré a zlaté barvě, kolem které se stáčí listy připomínající vítězný věnec. V jeho dolní části jsou uvedeny rok vzniku a název závodiště. Nový vizuální styl se postupně promítne nejen na materiálech závodiště, ale také v areálu samotném.
 
"Logo odráží majestátnost a tradici koňských sportů a odkazuje na všechny jejich hodnoty, které i při změnách, jakými závodiště prochází, zůstávají. Modrá barva je pro koňské sporty typická, jedná se o královskou barvu, a koně jsou i dnes velmi propojeni se šlechtickými rody. Zlatá zase dotváří výlučnost a eleganci, neboť koně vždy byli a stále jsou významnou součástí mnoha společenských událostí," říká Martin Pecka.
 
"Chceme, aby se Chuchle stala důležitým komunitním jezdeckým střediskem s širokou nabídkou služeb, zábavy a sportovního vyžití. V centru všeho ale budou vždy koně. Stejně jako v logu," dodává.
 
Areál čeká velká budoucnost
 
Závodiště ve Velké Chuchli vzniklo již v roce 1906. Po první světové válce hrálo významnou roli v obnovení českého chovu anglického plnokrevníka a dostihového sportu vůbec. Vrchol dostihové sezony, České derby, se zde pořádá již od roku 1921 a v příští sezóně tedy oslaví sté jubileum.
 
Závodiště v novém tisíciletí zasáhly dvě povodně, po nichž se vždy podařilo areál obnovit. Staré dřevěné secesní tribuny byly v roce 1985 strženy a na jejich místě vznikla nová, železobetonová tribuna, která se veřejnosti poprvé otevřela na jaře 1991.
 
V posledních dvou letech dostává areál díky novým majitelům novou podobu a postupně jsou zde prováděny všechny potřebné opravy a rekonstrukce. V provozu je od jara nová hala a bylo vybudováno kolbiště pro parkury, na kterém v letošním roce proběhly již troje parkurové závody. Oproti minulým sezónám se zvyšuje i zájem veřejnosti a také díky zajímavým doprovodným programům roste jeho návštěvnost.
 
"Naším cílem je vrátit Chuchli na mezinárodní úroveň a udělat z ní opravdu prvotřídní závodiště." odhaluje Pecka další plány.
 
Zdroj: tisková informace Chuchle Areny Praha



Dostihová sezona v roce 2020 je připravena ve stejném rozsahu počtu dostihových dnů i dostihů jako v letošním roce. Celkem se bude v období od dubna do listopadu 2020 konat čtrnáct dostihových dnů. Vrcholnými událostmi celého roku budou 100. ročník Českého Derby a podzimní Evropský pohár žokejů.
 
Ne 5. 4. Gomba handicap
 
Ne 19. 4. Velká dubnová cena
 
Ne 26. 4. Memoriál J. Maška, Memoriál V. Michala
 
Ne 10. 5. Květnový handicap
 
Ne 17. 5. Velká jarní cena, Memoriál Dr. O. Frankenbergera, Velká květnová cena
 
So 6. 6. Velká červnová cena, Cena Nory Jeane
 
Ne 28 6. České Derby
 
So 18. 7. Simsonova cena
 
Ne 6. 9. St Leger, Velká cena Prahy CK Martin Tour
 
Ne 13. 9. Zlatý pohár Elektrizace železnic Praha
 
So 26. 9. Evropský pohár žokejů
 
Ne 4. 10. Memoriál Harryho Petrlíka
 
Ne 25. 10. Cena prezidenta republiky
 
So 7. 11. Pražský zimní favorit
 
 
Druhá parkurová sezona v pražské Velké Chuchli přinese oproti té první celkem sedm termínů jezdeckých závodů. Po letošním úspěšném startu uspořádáme mimo jiné mezinárodní parkurové závody CSI**/*/Yh a Mistrovství ČR v parkurovém skákání dětí a juniorů.
 
9. - 12. 4. Jarní cena Chuchle Areny Praha
 
23. - 24. 5. Pony Weekend
 
28. - 31. 5. Mezinárodní závody CSI**/* CSI Yh
 
11. - 14. 6. Jezdecké závody
 
6. - 9. 8. Mistrovství ČR dětí a juniorů 2020
 
27. - 30. 8. Letní cena Chuchle Areny Praha
 
9. - 11. 10. Cena Eliota
 
 
Zdroj: tisková informace Chuchle Areny Praha

reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE