reklama 11A

Z Česka do Hongkongu? Subway Dancer je přihlášen do prestižního "Vase"

ikonka

Kůň roku 2018 Subway Dancer už několikrát šokoval mezinárodní dostihovou scénu skvělými výkony na grupové scéně. Valach z tréninku Zdena Koplíka byl nyní podruhé pozván na prestižní mítink do Hongkongu. Předběžně míří do Hong Kong Vase na 2400 metrů.
23.10.2019 12:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Sedmiletý hnědák Subway Dancer ze stáje Bonanza míří do Hongkongu. Jméno českého Koně roku 2018, který loni nadchl třetím místem v britském Champion Stakes a minulou neděli lehce ovládl grupu 2 v pařížském Longchamp, se objevilo na přihláškách Hong Kong Vase (Gr.1, 2400 m), dotovaného 20 miliony hongkongských dolarů.
 
Svěřenec Zdena Koplíka byl na mítink Longines Hong Kong International Races, který proběhne 8. prosince na závodišti Sha Tin, pozván již podruhé.
 
Pokud se jako historicky první kůň v českém tréninku na hongkongské půdě představí, mohl by narazit mimo jiné na letošního vítěze britského derby Anthony Van Dyka, jeho stájového kolegu Kew Gardens, vítěze Melbourne Cupu Cross Countera, dalšího ostříleného světoběžníka Old Persiana nebo na domácí legendu Pakistan Stara.
 

Čtěte také: Subway, Nagano, Trip. Po stopách přelomových výsledků českého turfu

 
Mezi kandidáty Hong Kong Vase patří i sedmnáct Japonců v čele s Mer De Glace a Makahikim, šestnáct Australanů, čtyři Francouzi nebo německá dvojice Alounak a Donjah.
 
Pořadatelé Longines Hong Kong International Races letos nominovali 202 koní z dvanácti různých zemí. Na přihláškách se nachází 66 vítězů grupy 1 včetně hvězdných klisen Almond Eye a Magical. Celkem bylo odevzdáno 289 přihlášek, neboť někteří koně přicházejí v úvahu pro více dostihů.
 
Prosincového mezinárodního mítinku v Hongkongu se ještě nikdy nezúčastnil kůň registrovaný Jockey Clubem ČR. V Irsku trénovaný Osterhase, který v roce 2004 doběhl jedenáctý v Cathay Pacific Hong Kong Sprint, však nesl barvy dlouholetého majitele Michaela Rosenfelda.
 
 
Foto: Martin Cáp




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE