reklama 11B

Wilm Vermeir: Druhý belgický člen týmu Prague Lions v sérii GCL 2019

ikonka

Již při prvním kole Global Champions League 2019 v katarském Dauhá jsme drželi palce týmu Pražských lvů, který zastupovali vedle Anny Kellnerové dva belgičtí jezdci. Kromě již všem známého Nielse Bruynseelse to byl „nováček“ Wilm Vermeir.
12.03.2019 10:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Belgický reprezentant Wilm Vermeir, který oslaví letos v červenci čtyřicáté narozeniny, se narodil v Merchtemu do rodiny „koňařů“. Jezdit začal už jako dítě stejně jako jeho bratr Betr. Ten bohužel utrpěl vážný úraz na poníkovi a následně závodil v paradrezuře, v které má bronzovou medaili z paralympiády 2004 v Aténách.
 
Wilm Vermeir je vedle toho, že sám je sportovcem na vrcholové úrovni, známý tím, že dokáže připravit mladé koně do nejtěžších soutěží. Rukama mu prošli například Bentley Harriho Smolderse, First Class van Eeckelghem Daniela Deussera nebo klisna Gancia de Muze, kterou sedlá jeho krajan a kolega z týmu Prague Lions Niels Bruynseels.
 
Tomu také odpovídá přehled jeho úspěchů, kde jsou zejména starty na mistrovství světa mladých koní v Lanakenu. V roce 2013 tam dojel ve finále sedmiletý s Gentiane De La Pomme na desátém místě. O tři roky později byl v DM Jacqmotte, s nímž závodí letos v Global Champions, sedmnáctý.
 
K jeho dalším špičkovým koním patří jedenáctiletý valach Iq van het Steentje. Ve čtyřhvězdové Grand Prix v Salzburku s ním v prosinci 2018 skončil druhý. Vyhráli spolu ceněnou Velkou cenu ve Svatém Mořici při CSI5* v roce 2017. V pětihvězdové Asconě bral v Grand Prix třetí místo.
 
V Global Champions League je úplným nováčkem. Ročník 2019 je první sezonou, v níž nastupuje do soutěží týmů v této prestižní sérii.
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE