Wild Hunter zářil s Jaroslawem Skrzyczyńskim, prozradila Simandlová

ikonka

Pravidelná účastnice mistrovských a pohárových soutěží Nikola Simandlová má nyní možnost startovat s Wild Hunterem, jenž byl ve vysokých parkurech ježděn jedním z nejlepších polských jezdců. Postupně se s ním nyní posouvá a plánuje další kariéru.
17.08.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


„Všichni koně, na kterých jsem jezdila a které jsme vlastnili nebo stále vlastníme, mi toho dali hodně a všem jsem vděčná za to, co pro mě udělali a dělají,“ uvádí vyprávění parkurová juniorská jezdkyně Nikola Simandlová. Tím nezapomenutelným pro ni už v tuto dobu je desetiletý oldenburský valach Wild Hunter po hřebci Warrant, protože ji dokázal dostat hodně daleko a posunout na aktuální level s parkurovém skákání. 
 
Jaké bylo vaše první setkání a kdo ho měl v péči před vámi?
Poprvé jsem se s ním potkala v Polsku, když jsme ho jeli vyzkoušet se Šárkou Kopáčkovou, se kterou spolupracuje od roku 2016 ohledně nákupu koní, jen jednoho koně nemáme od ní. Před námi ho vlastnil Jaroslaw Skrzyczyński a dosáhl s ním výkonnost T**.  Okamžitě mě zaujal svou schopností a odvahou, s jakou šel ke každému skoku. 
 
V čem jste si nejvíc rozuměli a čím si vás Wild Hunter získal?
Získal si mě svou schopností, povahou a pracovitostí. Vždy, když k němu nesu sedlo, tak hrabe, že už chce jít jezdit. Pracovitějšího koně jsem nikdy neviděla. Taky je velmi mazlivý a žárlivý, pořád si vyžaduje mou pozornost. 
 
Je něco, v čem vás konkrétně jako jezdce posunul dál a naučil třeba něco nového? 
Naučil mne být v klidu. Jakmile na něm jezdec není klidný, je ve stresu nebo vzteklý, tak může jít domů, ale zase když je jezdci špatně a není ve své kůži, tak pro něj udělá vše. Je to velmi vnímavý kůň. Dále mi dodal důvěru ve vyšších parkurech a celkově mi dělá radost. 
 

Psali jsme: S žádným koněm si není Antonie Pilátová tak blízko, jako s Ramzesem

 
Má nějaké speciální libůstky ve stáji nebo pod sedlem?
Ano, ve stáji rád ničí věci. Také je to takové prasátko stáje a pod sedlem je neúnavný a miluje skákání.
 
Vzpomenete si na první společný úspěch a co společně plánujete dále do budoucna?
Jako úspěch beru každý dobře zajetý parkur, ale mezi výjimečné úspěchy řadím čtvrté místo na CSI2* Zduchovice v Big tour. Všechny parkury jsme šli na překážkách čistě, ale kvůli menšímu karambolu v nedělním rozeskakování jsem musela udělat kruh, který nás připravil o lepší umístění. Obecně je pro nás úspěchem také dosažení výkonnosti ST* a splnění kvalifikace na letošní mistrovství České republiky, které jsme zdárně dokončili. Do budoucna bych se s ním ráda účastnila mistroství Evropy.
 
Foto: poskytla Nikola Simandlová