reklama 11A

Wertheimer, Leram, Aga Khan. Český úspěch se zrodil na přímé dráze

ikonka

Pardon My French a Troizilet ze stáje Leram se v pátek umístili na dotovaných příčkách ve francouzském Deauville. Dařilo se i zástupcům českých stájí v německém Bad Doberanu. Shrnujeme dostihové dění z letního pátku.
02.08.2019 19:08  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Nejlepší výsledek si čeští koně startující na pátečních dostizích v Deauville schovali až na samý závěr programu. Tříletý Pardon My French, který na stejné dráze zvítězil už 8. července, opět sahal po úspěchu. Nakonec pod Mickaelem Barzalonou finišoval těsně druhý.
 
Hnědák stáje Leram na přímé dráze odvodil sprinterské Prix de Leaupartie (1200 m, 28 000 eur) a za distancí se zdálo, že vše dotáhne do zdárného konce stylem start - cíl. V posledních metrech se ale přes něj dostala drtivě finišující klisna Zazen.
 
Pro stáj Leram brněnského majitele Milana Kříže musel být závěrečný souboj přesto příjemným zážitkem. Těsná vítězka hájí barvy stáje Wertheimer & Frere, třetí Kerka běhá za neméně ikonickou kombinaci Aga Khana.
 

Čtěte také: Dostih, kůň, jezdec a trenér, kteří by vám o víkendu neměli uniknout

 
Dotovanou příčku vybojoval zkraje odpoledne i loňský vítěz EJC Leram Million Troizilet, který byl pátý v classe 1 Prix D’Hudismesnil (1300 m, 33 000 eur). Rychlé tempo rozběhl někdejší maďarský fenomén Tour To Paris, od letošního roku svěřenec Pii Brandt. Vítěz loňského Nemzeti Díj záhy roztáhl pole a Troizilet s Antoinem Hamelinem zůstával vzadu.
 
Maximem Guyonem odježděný Tour To Paris v cílové rovině prohrál s hřebcem City Light, ale s odstupem uhájil druhou příčku. Troizilet přišel s táhlou koncovkou a v závěru zkrátil svou ztrátu na vítěze na 9 1/4 délky.
 
Solidní výkon podal další svěřenec Václava Luky Zock v prodejním dostihu na 1500 metrů. Ryzák stáje Joly, úsporně odježděný Eddym Hardouinem, sice do boje o přední příčky nezasáhl, ale v posledních metrech se posunul před grupovou minulostí disponujícího Němce Daring Matche na sedmou příčku přesně uprostřed pole.
 
Dvě umístění zaznamenaly české stáje ve stejný den na populárním přímořském mítinku v německém Bad Doberanu. Poet’s Rock ve čtyřkovém handicapu na 1300 metrů protáhl svou sérii německých umístění a finišoval s Martinem Laubem čtvrtý.
 
Tříletý svěřenec Heleny Voršilkové Kaisertaler skončil ve stejné výkonnostní kategorii na 1900 metrů ještě o příčku lépe.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE