reklama 11C

Werth světovou jedničkou do konce roku 2018

ikonka

Německá reprezentantka Isabell Werth se se svojí klisnou Weihegold OLD udržela na pozici světové jedničky až do konce roku 2018. V drezurním světovém žebříčku je však poměrně klid a vedle minimálních změn v pořadí se ani body příliš neměnily…
04.01.2019 17:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Isabell Werth se svojí čtrnáctiletou klisnou závodila v prosinci ve Stockholmu, a tam navíc dvakrát zvítězila. Na kontě však má stejný zisk jako po započtení listopadových výsledků, a to 2742. Změnu ale nelze pozorovat ani u druhé umístěné Laury Graves. I ona má s Verdadesem na kontě stejný počet, a to 2714 bodů.

Laura Graves je zároveň jedinou jezdkyní, která v elitní pětici nereprezentuje Německo. Třetí a čtvrtou pozici si totiž drží opět Isabell Werth, a to s koňmi Bella Rose 2 a Emilio 107. Ani v tomto případě však v pořadí změna nenastala.

Nově se však mezi nejlepších pět probojovala Helen Langehanenberg. Tato německá zástupkyně poskočila ze sedmé pozice na pátou příčku se sedmnáctiletým hřebcem Damsey FRH. V prosinci startovala při závodech CSI5* ve Stockholmu a následně ke konci měsíce při CDI-W v Mechelenu. Body si zapsala z obou závodů, nejprve za čtvrté místo ve Stockholmu při Grand Prix Freestyle. Volná sestava se jí vydařila i v Mechelenu, kde dosáhla na pěkné druhé místo ve výsledkové listině.  

Pokud zůstaneme u německých jezdkyň, vzestup zaznamenala i Jessica von Bredow-Werndl. S patnáctiletou klisnou Zaire-E jí nově patří desáté místo, přičemž vzestoupila o deset příček.

Složení nejlepší desítky jinak zůstává beze změny. Chybí v ní nyní dánská dvojice Cathrine Dufour a Atterupgaards Cassidy. Dvojice neabsolvovala v prosinci žádné závody a klesla tak z páté příčky na třinácté místo.

 

Kompletní žebříček naleznete ZDE.  




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE