reklama 11B

Nepřekonatelná Werth! Suverénně ovládla amsterdamskou Grand Prix

ikonka

S vynikající formou závodí v rámci dalšího kvalifikačního kola drezurního Světového poháru Isabell Werth. Tato německá jezdkyně si v páteční úloze Grand Prix dojela jako jediná ze startovního pole pro hodnocení více jak 80 %...
25.01.2019 17:19  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Do Amsterdamu se s vidinou připsání důležitých bodů do žebříčku drezurního Světového poháru 2018/2019 vydala soutěžit kvalitní sestava zvučných jmen. Není příliš velkým překvapením, že si prvenství i v tak silné konkurenci v úvodní úloze tohoto mítinku připsala současná jednička světového žebříčku Němka Isabell Werth.

 

Jako jediná s výsledkem nad 80 %

Isabell předla v drezurním obdélníku svou stájovou jedničku Weihegold OLD, v sedle které obsadila na výsledkové listině všech rozhodčích shodně zlatou příčku. S výsledkem 80.065 % se tak tato dvojice radovala z konečného vítězství.

Německá vlajka se ale díky Isabellině krajance Dorothee Schneider objevila i na stříbrném stupínku elitního tria. Dorothee v sedle Sammy Davis Jr. se postavila na druhou příčku výsledkové listiny s nejednoznačným hodnocením rozhodčích, kdy dva z pěti tuto dvojici ohodnotilo na třetí a jeden z rozhodčí dokonce až na čtvrté místo. Průměr 76.217 % ale na stříbro stačil.

 

Nizozemská radost za bronz

Radost domácímu publiku udělal přední nizozemský jezdec Hans Peter Minderhoud, který se radoval s výsledného bronzu. V jeho případě se výsledky od dvou rozhodčí shodly na druhém, jeden na čtvrtém a dva dokonce až na pátém místě. Konečný průměr 75.652 % ale znamenal již zmíněný bronz.

 

Tradičně pokračují jezdci závodící v rámci kvalifkačních kol Světového poháru volnou sestavou na hudbu na úrovní Grand Prix. Jinak tomu nebude ani v Amsterdamu, kdy takzvaný kür čeká na dvojice po sobotním poledni.

 

Foto: Lizz Gregg




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE