Ward vyhrál druhé kolo finále SP. Do rozhodující soutěže jde jako lídr

ikonka

Páteční druhé kolo finále Světového poháru v parkurovém skákání zamíchalo pořadím. Diváci v Lipsku sledovali napínavou soutěž s rozeskakováním, kterou vyhrál Američan Mclain Ward. V průběžném pořadí je ve vedení. Zazářili také mladí Britové.
08.04.2022 17:34  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Zajímavý vývoj přináší finále Světového poháru 2021/2022 v parkurovém skákání, které se odehrává v Lipsku. V pátek 8. dubna se jela druhá soutěž - klasická stopětapadesátka s rozeskakováním. 
 
Jejím vítězem se stal šampion série World Cup z roku 2017 Američan Mclain Ward, který v sedle ryzáka Contagiouse nechyboval a nejbližšího soupeře porazil v rozeskakování o více než tři sekundy. Ward se po dvou kolech ujal vedení v průběžném bodování. Do nedělní rozhodující soutěže půjde dle nového přepočtu bodů jako jediný s čistým kontem.
 
O slovo se hlásí také nastupující generace. Druhé místo obsadil Brit Harry Charles s Romeem 88, kterému vyšla už základní část seriálu, když zvítězil při CSI5*-W v Londýně. Jezdec teprve letos oslaví třiadvacáté narozeniny. Ještě o dva roky mladší je jeho krajan Jack Whitaker. Člen známé jezdecké rodiny dojel s běloušem Equine America Valmy de la Lande v páteční soutěži třetí. 
 
Čtvrté místo bral zkušený Nizozemec Harrie Smolder s Monacem. Cílem projel v nejlepším čase, ale jednou chyboval na překážkách. Právě on se zařadil na druhou průběžnou příčku za Mclaina Warda. Třetí je Harry Charles společně s Martinem Fuchsem, jenž ovládl první finálové kolo.
 
Rozhodne nedělní dvoukolová soutěž s překážkami do 160 centimetrů, která odstartuje ve 14.45 hodin.
 
Foto: Richard Juilliart 
 
Zdroj: oficiální fotobanka FEI