Vytrvalecké MS ovládli Bahrajnci. Šampion se věnuje také triatlonu

ikonka

Mistrovství světa seniorů ve vytrvalosti, které se konalo 25. února ve Spojených arabských emirátech, ovládli reprezentanti Bahrajnu. Vybojovali týmové i individuální zlato. Čerstvý šampion šejk Nasser bin Hamad závodí také v triatlonu.
25.02.2023 20:18  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

V sobotu 25. února proběhlo ve Spojených arabských emirátech mistrovství světa seniorů ve vytrvalosti. Trasu dlouhou 160 kilometrů absolvovali jezdci z celého světa v okolí Butheeb International Endurance Village. 
 
Mistrem světa se stal bahrajnský reprezentant šejk Nasser bin Hamad v sedle desetiletého valacha Darca La Marjorie. Trasu překonal průměrnou rychlostí 21 km/h. Individuální stříbro získal Salem Hamad Saeed Al Kitbi ze Spojených arabských emirátů na koni Haleh. Španěl Jaume Punti Dachs na Echo Falls byl třetí.
 
Vítěz šejk Nasser bin Hamad, který se mimo jiné závodně věnuje také triatlonu, absolvoval své deváté mistrovství, je to však jeho první vítězství. Celý závod absolvoval ve vedoucí skupině a cílem projel třetí za dvěma domácími jezdci. Ti však byli vyloučeni pro vysokou tepovou frekvenci koní.
 
Týmové zlato získalo také družstvo Bahrajnu před Francií a Portugalskem. Postupně odpadly dvojice z družstev UAE a Španělska, takže favorizované země nebyly klasifikovány.
 
Ze sto devatenácti dvojic na startu jich dokončilo šampionát čtyřiačtyřicet. Česká republika zastoupení v UAE neměla, Slovenka Michaela Supeková nedokončila.
 
Foto: Jon Stroud / FEI