reklama 11A

Výstava Kůň 2019 v Lysé zahájena. Vše začalo přesně před 25 lety

ikonka

V pátek 20. září byla zahájena na výstavišti v Lysé nad Labem výstava koní a veletrh všeho, co ke koním patří pod názvem Kůň 2019. Historie této akce i celého výstavního areálu se začala psát přesně před čtvrt stoletím – v roce 1994.
20.09.2019 12:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Ke slavnostnímu zahájení výstavy Kůň pozvali organizátoři celou řadu politiků v čele s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem a hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou. Nechyběli samozřejmě zástupci chovatelů či ředitelé Zemských hřebčinců v Písku a v Tlumačově, nebo ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem.
 
Starokladrubským koním bude věnována podstatná část výstavy, a to hlavně v rámci oslav 440 let založení dvorního hřebčína Kladruby nad Labem. Vše podtrhuje i zápis kladrubského hřebčína na seznam UNESCO. 
 
Během pátečního zahájení byla udělena Cena výstavy Kůň 2019 in memoriam za celoživotní úsilí při rozvoji a zkvalitňování českého chovu koní panu Jiřímu Davidovi. Ten se výrazně zasloužil o současné celospolečenské uznání kladrubského hřebčína a starokladrubských koní. Se záchranou a udržení chovu naší současné národní kulturní památky spojil celý svůj život. Letos uplynulo od jeho smrti 20 let.
 
Další cena byla udělena panu Josefu Kočovskému za dlouholetou spolupráci při přípravě a realizaci výstavy Kůň v Lysé nad Labem.
 
Internetová televize EquiTV.cz odvysílala zahájení výstavy živě a na adrese www.equitv.cz si můžete pustit video záznam. Další podrobnosti o programu najdete na www.vll.cz.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE