reklama 11A

Výstava koní v Brně se letos rozroste. Dorazí i velká koňská legenda

ikonka

/PR článek/ Brněnské výstaviště se stane ve dnech 12. - 15. května dějištěm Národní výstavy hospodářských zvířat. Prostor bude věnovaný i koním, dorazí dokonce legendární klisna Orphée des Blins, řada celebrit a volit se bude i nejhezčí kůň.
25.04.2019 13:06  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Více než 150 koní téměř dvaceti plemen se představí v polovině května při Národní výstavě hospodářských zvířat v Brně. To je oproti předchozím ročníkům značný nárůst.
 
Návštěvníci si budou moci koně nejen prohlédnout, ale i se na nich svézt a případně zakoupit vybavení pro jezdecký sport i něco pro své čtyřnohé miláčky. 
 
Koně se na výstavě, která proběhne od 12. do 15. května, předvedou v mnoha rolích. Kůň totiž působí nejen jako sportovec, ale také jako pracant, pomocník pro hendikepované nebo jen zdroj inspirace a radosti.
 
Chybět nebudou starokladrubští bělouši a vraníci ve spřežení Národního hřebčína Kladruby nad Labem. Dále budou zastoupeni ušlechtilí arabové, inteligentní lusitáni, strakatí painti, puntíkaté appaloosy, svalnatí quarteři, plaví fjordové, zlatí koně Kinských, rychlí polo-pony, pracovití shetlandi, všestranní welshové a kobové, impozantní frízové, mohutní chladnokrevníci, čeští teplokrevníci i miniaturní koně.
 
Mezi vystavenými koňmi bude několik legend, které se představí ve zvláštním programu v neděli ve 14 hodin. Mimo jiné přijedou na výstaviště koně, kteří zde byli ještě v devadesátých letech v premiérovém koňském programu, který se odehrával při veletrhu Techagro, tedy přesně před dvaceti lety. Výstavy se zúčastní také klisna Orphée des Blins. Ta jako jediná klisna dokázala vyhrát slavný pardubický dostih třikrát za sebou v řadě.
 
Je přislíbena účast několika celebrit se vlastními koňmi, například Vandy Hybnerové a její dcery. Prakticky půjde o neformální zahájení celého koňského programu, který by si diváci rozhodně neměli nechat ujít.
 
Volit budou návštěvníci také Miss Sympatie, to znamená nejsympatičtější krávu a také nejkrásnějšího koně. Zatímco nejsympatičtější kráva se volí již tradičně, soutěž o nejhezčího koně je novinkou.
 

Program výstavy najdete v tomto odkazu

Podrobné informace najdete ZDE

Foto: Stanislav Mikule




Štítky: Brnovýstava
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE