Vyrovnaný úvod GCL v Paříži. Prague Lions s osmi body v druhé linii

ikonka

Přímo pod Eiffelovou věží v Paříži probíhá od pátku deváté kolo parkurové série Global Champions. V týmové GCL jsou po úvodní části soutěže tři celky, které mají na svém kontě čtyři trestné body. Další sedm inkasovalo osm bodů, včetně Prague Lions.
24.06.2022 23:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
V pátek 24. června odstartoval v Paříži již devátý mítink Global Champions. V soutěži družstev postupují do sobotní druhé části z pozice lídrů Istanbul Sultans, kteří vůbec poprvé v této sezoně předvedli v konkurenci šestnácti celků nejlepší výsledek.
 
Bez chyby to však nebylo. Přestože Andre Americo De Miranda na valachovi Hifinger van de Zuuthoeve dovezl do cíle nulu, jeho kolega Ömer Karaevli jednou chyboval a na valachovi Cheston de la Pomme d´Or Z zapisoval čtyři trestné body. Čas 142,27 jim však zajistil vedoucí pozici před domácími Paris Panthers. Chybujícím byl Gregory Wathelet na hřebci Ace of Hearts, zatímco jeho kolega Ben Maher v sedle hřebce Faltic HB předvedl naprosto precizní jízdu. Od vedoucího týmu je dělilo jen 27 setin sekundy. 
 
„Tato show je naprosto úžasná. Jsou tu davy lidí, umístění arény je jedinečné, a i samotná aréna je nádherná. Je opravdu skvělé zde jezdit. Musím říct, že mám skvělý pocit. Jsme teprve v polovině sezony, což znamená velmi dlouhou cestu před finále. Nečekal jsem, že se ujmeme vedení s jednou chybou. Měl jsem trochu smůlu, ale Andre jel skvěle a já jsem měl zase hodně dobrý čas. Díky obojímu jsme stále ve hře o nejvyšší příčky,“ konstatoval Ömer Karaevli.
 
Výrazně pomalejší, než dvě nejlepší družstva byli Berlin Eagles, a tak přestože Christian Kukuk a Eoin Mc Mahon postupují také jen se čtyřmi body, jsou až třetí. Na čtvrtém až desátém místě jsou celky, které inkasovaly osm bodů, a tak opět o dílčím umístění rozhodoval součet časů. Ten v této skupině měli nejkratší Hamburk Giants zastoupení Jurem Vrielingem na valachovi Fiumicinovi van de Kalevallei a Sárou Vingrálkovou v sedle Kas-Sini DC. Jen tři setiny sekundy rozhodly o tom, že Miami Celtics jsou pátí a za nimi následují Valkenswaard United, Madrid in Motion, Prague Lions, St Tropez Pirates a New York Empire. 
 
Tým Pražských lvů reprezentovali Sergio Alvarez Moya na Alamovi a Brian Boggre s MTM Vivre le Reve, přičemž druhý jmenovaný byl bezchybný. Čas 144,32 sice znamená průběžné osmé místo, ale do soboty se převádí pouze penalizace trestnými body. To v důsledku znamená, že od vedoucí pozice dělí Prague Lions pouze jedna chyba. Druhá část soutěže tak může pořadím velmi výrazně zamíchat. 
 

Psali jsme: Fuchs míří do Shanghai Swans. Constant van Paesschen je v Prague Lions

 

Lídři Global Champions League po osmi kolech, jimiž jsou Stockholm Hearts, tentokrát inkasovali dvanáct trestných bodů a jsou aktuálně až jedenáctí. Vypadá to tak, že na vítězství ze Stockholmu v Paříži nenavážou. Vše se však potvrdí až v průběhu soboty. Druhé kolo soutěže GCL startuje v 15:20 hodin, přičemž nejprve do kolbiště nastoupí jezdci hodnocení jen mezi jednotlivci, kteří se budou nažit kvalifikovat do následné Grand Prix. Ta startuje v 19:15 hodin a po jejím skončení se dozvíme jméno devátého postupujícího do listopadové Super Grand Prix v Praze. 
 
Vstupenku do této prestižní soutěže už má Ludger Beerbaum po vítězství v Dauhá, Katrin Eckermann která triumfovala na Miami Beach a Denis Lynch, jenž dojel druhý v Mexico City za již kvalifikovaným Ludgerem Beerbaumem. V Madridu při čtvrtém kole vyhrála Sanne Thijssen a třetí kvalifikovanou ženou je Malin Baryard-Johnsson, která ovládla Grand Prix v St. Tropez. Praha uvidí také Christiana Ahlmanna – vítěze Velké ceny Hamburku a jeho krajana Daniela Deussera, jenž si start v Praze zajistil díky prvnímu místu v Cannes. V osmé Grand Prix ve Stockholmu vyhrál podruhé v sezoně Christian Ahlmann, a dal tak možnost startu druhému umístěnému jezdci. Tím je zlatý olympijský jezdec Henrik von Eckermann. 
 
Další podrobnosti o parkurové sérii Global Champions i chystaném vrcholu v Praze najdete na webech www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions