reklama 11A

Vstupenky na jezdectví v Tokiu pro Čechy nemají. Šance jinde jsou malé

ikonka

Také byste chtěli být osobně u té historické události, kdy český parkurový tým po 84 letech bude startovat na olympijských hrách? Vysoké náklady na cestu a ubytování v Tokiu nemusí být tou největší překážkou. Problém bude sehnat vstupenky!
21.01.2020 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Český jezdec na olympijských hrách naposledy startoval v roce 2008 ve všestrannosti. Tehdy jsme v Hong Kongu drželi palce Jaroslavu Hatlovi. V parkurech nás reprezentoval po revoluci jen Jiří Pecháček v Barceloně, což je již dlouhých 28 let. Tým skokanů jsme v novodobé historii ještě pod pěti kruhy neměli. Už jen hrstka pamětníků vzpomíná na rok 1936, kdy v Berlíně odstartovalo československé parkurové družstvo. 
 
I díky tomu si možná řada českých fanoušků jezdectví říká, že by chtěli být u toho osobně, jelikož se nic podobného v našem životě již nemusí opakovat. Jenže, do Japonska je to pořádně daleko. Levná nebude cesta, ani ubytování. A kde vlastně sehnat vstupenky? V redakci Jezdci.cz jsme to zjišťovali za vás a zjistili jsme, že to může být mnohem větší problém, než by si kdekdo pomyslel.
 

Na jezdectví v ČR nikdo včas nemyslel

Oficiálním prodejcem vstupenek a zájezdů na olympijské hry v Tokiu 2020 je v České republice společnost Invia. Jenže u té si rozhodně lístky na jezdectví nekoupíte. „Bohužel pro vás nemám v tomto ohledu dobré zprávy. Vstupenky se objednávaly zhruba před rokem a možnost doobjednání vstupenek byla uzavřena ze strany olympijského výboru 12. prosince 2019. V tuto chvíli tedy není již možné vstupenky na jezdectví objednat a také nedisponujeme žádnými volnými vstupenkami na tuto disciplínu. Pro zájemce jsme schopni zajistit celou řadu věcí, včetně kompletního balíčku letenky, ubytování, transferu, výlety v destinaci apod. Ale chápu, že v tuto chvíli je to asi bezpředmětné,“ říká Jiří Rippel ze společnosti Invia. 
 
Nevzdali jsme se a zkusili kontaktovat přímo Český olympijský výbor, zda v tomto směru je možné ještě něco zvrátit. Oslovili jsme konkrétně paní Blanku Konečnou, která má v ČOV na starosti mj. ticketing. Jenže odpověď byla velmi podobná. „Organizační výbor (TOCOG) umožnil objednávky vstupenek na LOH v Tokiu 2020 autorizovaným prodejcům a národním olympijským výborům do 12. prosince 2019. Po tomto datu tak již není možné další vstupenky doobjednávat. Do 14. ledna probíhalo finální přidělování vstupenek na základě předchozích poptávek od autorizovaných prodejců a národních olympijských výborů. Přidělení dalších vstupenek po tomto datu je již nepravděpodobné, ale pokud bude, tak pravděpodobně jen v jednotkách kusů primárně na základě objednávek, které proběhly do 12. prosince 2019 a ještě nebyly uspokojeny. Samozřejmě se Český olympijský výbor bude snažit využít všech možností při získání dalších vstupenek,“ uvádí Blanka Konečná.
 

Jsme v Evropské unii, tak co zkusit další státy?

Trochu pozitivní zprávou však je, že vstupenky je v rámci Evropy možné zakoupit od všech evropských autorizovaných prodejců vstupenek a není tedy nutné spoléhat pouze na nabídku autorizovaných prodejců pro Českou republiku, jimiž jsou INVIA a IBTravel. Jenže, ani jinde to nebude snadné sehnat vstupenky na jezdectví. Každopádně to jde! Např. u britského prodejce TEAM GB LIVE se nám podařilo dohledat různé balíčky pro jezdecké disciplíny. Ten, který by nás zajímal nejvíce – kombinace všestrannosti a skoků od 2. do 8. srpna, by vás vyšel vč. základního ubytování (9 nocí), letenky v economy třídě (přímý let Londýn – Tokio – Londýn) a vstupenek na 10.675 liber, tj. zhruba 315.000 Kč. Samozřejmě k tomu musíte připočítat další výdaje na dopravu do Londýna a zpět apod. To už opravdu není pro každého. 
 
Není tedy přece jen nějaká šance pořídit individuálně vstupenky a levnější způsob přepravy či ubytování? „V rámci posledního workshopu, který proběhl v listopadu 2019, organizátoři slibovali otevření celosvětového prodeje na oficiálních webových stránkách. Bohužel na další informace čekáme. Ale není vyloučeno, že vstupenky na vybrané sporty budou k dostání ještě těsně před nebo během olympijských her v Tokiu, ale na tuto možnost bychom návštěvníkům nedoporučovali spoléhat. O vstupenky na Hry v Tokiu 2020 je celosvětově enormní zájem,“ upozorňuje Blanka Konečná z Českého olympijského výboru.
 

Sportovci si mohou koupit dva lístky pro své blízké

Je tu alespoň jedna dobrá zpráva pro přímé účastníky – tj. v našem případě čtveřici jezdců. „Nominovaní sportovci budou moci, dle našich informací, využít stejně jako na předchozích olympijských hrách program ‚Athletes Family & Friends Programme (AFF)‘, který jim umožní zakoupit až dva lístky na soutěže v nichž budou závodit. Prozatím nemáme bližší informace, jak bude tento program fungovat během letních olympijských her v Tokiu, ale všechny sportovce bude náš Sportovní úsek průběžně informovat. Na předchozích olympijských hrách dostal každý sportovec svůj unikátní kód, přes který bylo možné vstupenky přes webové stránky nebo na pokladně na sportovišti zakoupit, před samotnou soutěží. Organizační výbor slíbil v prvním kvartále 2020 zaslat další informace, tudíž i my čekáme. Novinky budeme komunikovat na webových stránkách www.olympic.cz, případně přímo se sportovci o programu AFF,“ dodává projektová manažerka pro hospitality a ticketing Českého olympijského výboru Blanka Konečná.
 
Pozitivních zpráv jsme vám bohužel v tomto příspěvku nabídnout nemohli, ale není všem dnům konec. Pokud rádi brouzdáte po internetu, třeba se vám podaří najít přece jen schůdnou cestu, jak se do Tokia na jezdecké soutěže pod pěti kruhy dostat. Když se vám to povede, dejte nám vědět, rádi vaše zkušenosti přetlumočíme ostatním čtenářům!
 
Ilustrační foto FEI/Yusuke Nakanishi



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE