Všichni pro Ivana. Jockey Club spustil sbírku ve prospěch Ivana Kuba

ikonka

Jeden z nejúspěšnějších žokejů posledních let, bývalý trenér a dobrý člověk Ivan Kub utrpěl při pádu v tréninku těžké zranění. Smutná zpráva vyvolala v českém turfu vlnu solidarity, Nadační fond Jockey Clubu ČR zaštítil sbírku v Ivanův prospěch.
06.06.2022 20:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Jockey Club ČR v pondělí oznámil spuštění sbírky ve prospěch bývalého žokeje a trenéra Ivana Kuba, který se zotavuje z těžkého zranění po květnovém pádu v tréninku. Finanční příspěvky na Ivanův návrat do každodenního života lze posílat na transparentní účet Nadačního fondu Jockey Clubu ČR.

"Správní rada Nadačního fondu Jockey Clubu České republiky přepošle veškeré shromážděné finanční prostředky rodině pana Kuba co nejdříve to půjde. Víme, že každá taková pomoc, má-li být opravdu účinná, musí, mimo jiné, přijít co nejdříve," uvedl Jockey Club ČR na svých internetových stránkách.

Přispět můžete na číslo účtu 123-2242620287/0100 s popisem platby "Ivan Kub". Pro platby ze zahraničí lze využít IBAN: CZ5301000001232242620287, SWIFT: KOMBCZPP.

Rekonvalescence Ivana Kuba si vyžádá čas, jeho stav se však v rámci možností zlepšuje.

"Ač prognóza ohledně následků poranění míchy zůstává bohužel beze změn, poškozené plíce se postupně zlepšují. Ivan už také čile komunikuje s okolím, byť kvůli připojení na plicní ventilátor stále nemůže mluvit a komunikace je možná jen odezíráním z jeho rtů. Má v rámci možností dobrou náladu a usmívá se na sestřičky. Snažíme se mu tlumočit všechny vaše pozdravy a jsem moc rád, že i já vám mohu od něj zprostředkovat pozdrav a poděkování za to, jak s ním cítíte,” napsal v pondělí Ivanův bratranec Miloslav Vlček na serveru Fitmin & Turf Magazín s tím, že v případě příznivého vývoje by mohl být Ivan v průběhu tohoto týdne převezen do příbramské nemocnice.

Foto: Marcela Kozová