Vozatajský svět je v šoku. Francouz Sebastien Mourier si vzal život

ikonka

Svět vozatajů obletěla ve středu 29. června zpráva, že třiačtyřicetiletý francouzský reprezentant Sebastien Mourier, který ještě na konci května startoval při Světovém poháru v Písečném nad Dyjí, si vzal život. Zprávu přinesl web Hoefnet.nl.
29.06.2022 11:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Smrt francouzského vozataje Sebastiena Mouriera doslova šokovala celý jezdecký svět. Dle informací webu Hoefnet.nl se tento třiačtyřicetiletý sportovec startující v soutěžích čtyřspřeží rozhodl vzít si život. 
 
Sébastien reprezentoval Francii na mistrovství Evropy v Izsáku v roce 2013 a v Cáchách 2015. Nechyběl ani na Světových jezdeckých hrách v Normandii 2014. Od roku 2012 startoval na mnoha národních a mezinárodních soutěžích, v letech 2013 a 2021 se stal francouzským šampionem. 
 
Na konci května jsme ho mohli vidět v České republice při závodech zařazených do Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace CAI3*-W v Písečném nad Dyjí. Jeho poslední mezinárodní vystoupení bylo v maďarském Vecsés na začátku června. Ve světovém žebříčku FEI aktuálně figuroval na 14. příčce.
 

Psali jsme: Švýcar Voutaz v Písečném neporažen. Nesvačil si udržel čtvrté místo

 
„Jsme hluboce zarmouceni zprávou o smrti francouzského vozataje Sebastiena Mouriera. Navždy nás opustil muž, jehož srdce tlouklo pro spřežení – s obrovským nadšením pro své koně. Život je pomíjivý, ale láska a vzpomínky na někoho výjimečného zůstanou navždy! Jménem celosvětové vozatajské komunity bychom rádi vyjádřili upřímnou soustrast Sebastienově rodině a přátelům,“ uvedla Jacqueline Zimmerman za tým sledovaných internetových stránek o spřežení a vozatajství Hippoevent.at.
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: Hoefnet.nl, Hippoevent.at