Voltižní MČR ve Frenštátu vyšlo domácím. Titul má skupina i Czyžová

ikonka

V neděli 19. září vyvrcholilo ve Frenštátu pod Radhoštěm voltižní MČR. Výbornou formu potvrdila juniorka Tereza Czyžová, která vybojovala zlato. Vyhrála i domácí skupina. Dařilo se také jezdcům z TVT Motion Mnichovice nebo TJJ Lucky Drásov.
19.09.2021 21:59  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Mistrovství České republiky hostila ve dnech 18. a 19. září Tělovýchovná jednota Slovan Frenštát pod Radhoštěm. Klub voltiži zaslíbený se prosadil hned v několika kategoriích.
 
Soutěž juniorských skupin ovládli právě cvičenci z pořadatelského oddílu, kteří se zkušeným Aladinem pod vedením Ondřeje Svobody dostali průměrnou známku 7,556. Stříbro získala skupina Voltiž Duha se Sebastianem a třetí místo obsadili členové TJ Voltiž Tlumačov s Condorem.
 
Slovan Frenštát reprezentuje také vítězka soutěže žen a mužů v juniorské kategorii Tereza Czyžová. Dlouhodobě úspěšná voltižérka, jež se letos blýskla čtvrtou příčkou na mistrovství světa v Le Mans, cvičila s Aladinem a zapsala si vysoké hodnocení 8,307. Druhé místo připadlo Adéle Kotolové s Landarem, která dostala o osm desetin bodu méně. Na stupně vítězů se dostala i Lucie Kubíková cvičící s Patriotem-NF.
 
V soutěži mužů a žen v kategorii juniorů B se radovala z titulu Elisabeth Reslerová, jež na koni Eduardo D zastupovala klub TVT Motion Mnichovice. Druhá skončila Ema Žůrková na Patriotovi a bronz si odvezla Magdaléna Drbalová, která závodila na Tymiánovi.
 
Mistrovský titul mezi juniorskými dvojicemi vybojovaly se značným odstupem Adéla Kotolová a Barbora Trávníčková. Ty si s Landarem v barvách TJJ Lucky Drásov připsaly známku 7,068.
 
V seniorské kategorii mužů a žen startovaly tentokrát pouze dvě soutěžící. Lepší výkon podala Kateřina Reslerová na White Magic z TVT Motion Mnichovice. Druhá pak dojela Kateřina Kocurová s Patriotem.
 
Vyhodnocena byla také soutěž družstev jednotlivců. V té zvítězili opět zástupci pořádající tělovýchovné jednoty.
 
Foto: Petr Videnka