Voltiž v roce 2022. Junioři pojedou na mistrovství Evropy do Kaposváru

ikonka

Dlouhodobě nejúspěšnější disciplína v rámci českého měřítka, kterou je voltiž, bude poutat pozornost fanoušků i v roce 2022. Junioři zamíří na mistrovství Evropy do maďarského Kaposváru, kde budou šlapat na paty tradičním voltižním velmocem.
22.12.2021 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Voltiž je z pohledu české reprezentace dlouhodobě nejúspěšnější disciplínou. Proto se budou zraky fanoušků upírat v roce 2022 k maďarskému Kaposváru, kde se v termínu 27. – 31. července odehraje mistrovství Evropy juniorů.
 
Česká republika bude mít také svá želízka v ohni. V sezoně 2021 zazářila na mistrovství světa v Le Mans Tereza Czyžová, která v tandemu s Aladinem pod vedením Ondřeje Svobody dojela čtvrtá. Blýskla se dílčím triumfem hned v první volné sestavě šampionátu. 
 
Její největší soupeřkou byla později zlatá Rakušanka Anna Weidenauer, která i nadále zůstává v kategorii juniorů. Další dvě medailistky, Mona Pavetic a Gianna Ronca z Německa, už v roce 2022 věkový limit nesplňují. Německo je voltižní velmocí, jejich zástupci ovládli soutěž skupin, v níž skončili Češi pátí.
 
Také mezi dvojicemi dominovali němečtí reprezentanti. Zlato si odvezli Arne Heers a Lily Warren. Pouze v soutěži mužů dokázal naše západní sousedy pokořit Nizozemec Sam Dos Santos, který cvičil s koněm Chameur. Další tři příčky však patřily znovu Němcům.
 
Foto: Photos Les Garennes / FEI