Vítězství v Grand Prix CSI2* v Šamoríně vybojoval Jiří Hruška s Reiky

ikonka

Nedělní závěr druhého týdne mezinárodních závodů CSI2* ve slovenském Šamoríně v podobě Grand Prix Gold Tour na 145 centimetrech se vydařil Jiřímu Hruškovi. Soutěž ovládl s klisnou Reiky. Těsně pod stupni vítězů skončil Marek Klus s Cardozem.
19.03.2023 17:04  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Do rozeskakování nedělní šamorínské Grand Prix se z Čechů probojovala ještě Lucie Strnadlová. Ta však ve zkráceném parkuru, na rozdíl od Marka Kluse a Jiřího Hrušky, jednou chybovala a se Solidatem obsadila desátou příčku. 
 
Při finálovém kole Middle Tour na 130 centimetrech se mezi pět nejlepších zařadily hned čtyři české dvojice. Na druhém místě skončily Eivril a Martina Horáková, třetí i čtvrtá byla Vanessa Ingrid Pecina s koňmi Doryane HDH a Kalinka Van’t Heike a pro pátou pozici si dojela Sára Finsterle s klisnou Paddy’s Stakkato Girl. 
 
Vrchol Silver Tour se vydařil Natálii Očenáškové. Ta jako jediná zástupkyně České republiky nechybovala na překážkách 135 centimetrů vysokých a po dvou čistých jízdách její čas rozeskakování stačil na druhé místo, tedy těsně za vítězného Constantina Cojocariu z Rumunska. 
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová