reklama 11D

Vítězná sobota v Lieru. Sestrám Najmanovým se z Čechů dařilo nejvíc

ikonka

Na mezinárodních závodech dětí, juniorů a mladých jezdců v Lieru sbírali úspěchy čeští reprezentanti i v sobotu 13. dubna. Lauře Najmanové se dokonce s Elise S povedlo jednu z dětských soutěží vyhrát. Dařilo se i její sestře Sofii v Grand Prix.
14.04.2019 00:35  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B

Sobota:

Laura Najmanová s Elise S nenašla přemožitele ve dvoufázové soutěži do 110 centimetrů. S La Frei pak obsadila 6. příčku v dětské Grand Prix s překážkami vysokými 125 centimetrů.
 
Její sestra Sofie se postavila v sobotu na start Grand Prix U25 s výškou překážek 140/145 centimetrů v sedle Billy Barona Z. I když dvakrát chybovala, přesto jí výsledných 8 trestných bodů stačilo na dotovanou 12. pozici.
 
O poznání lepší umístění vybojovala v juniorské Grand Prix na výšce 140 centimetrů. V té s Fhorlou nezaznamenala žádný trestný bod v základním kole, ani v rozeskakování. Čas rozhodující části 43,33 stačil na bronzové umístění. Kateřina Tomanová s Chacco Goldem tuto soutěž dokončila jako osmá v pořadí, František Stružinský pokračování v rozeskakování vzdal a s Bob Saint Clar bral 10. místo.
 

Pátek:

Celkem pět českých dvojic odstartovalo v páteční nejvyšší zkoušce určené juniorům a kategorii U25. První fázi parkuru vysokého 140 cm se podařilo překonat bezchybně Františkovi Stružinskému v sedle Boba Saint Clara i Sofii Najmanové spolu s koněm Billy Baron Z.

Pouze první zmíněná dvojice dokázala nulu zopakovat také v druhé fázi a v mezinárodní konkurenci se nakonec postavila na bednu. František Stružinský se radoval z výsledného bronzu. Pro Sofii Najmanovou znamenala jedna chyba v druhé fázi odsunutí až na 21. příčku výsledkové listiny.

Z pěkných výsledků se v pátek radovala také Laura Najmanová. Té v sedle La Frei zastavil v postupu do rozeskakování 110 cm vysokého parkuru jediný trestný bod. S tímto výsledkem česká dvojice uzavřela elitní pětku. Těsně za TOP10 výsledkové listiny se pak v další soutěži určené pro děti, tentokrát na překážkách vysokých 120 cm, umístila stejná jezdkyně díky čistému výsledku spolu s Elise S.

 

Čtvrtek:

Také během prvního dne se dařilo Františkovi Stružinskému, který s hnědákem Bob Saint Clar překonal parkur do 140 cm bez zaváhání a obsadil sedmé místo.

Dvěma čistými výkony se blýskla Laura Najmanová v dětské túře. Ve dvoufázovém skákání do 120 cm dojela bez trestných bodů hned s dvěma koňmi. Na La Frei obsadila čtvrtou příčku, šestá pak byla s Elise S. 
 
 

Kompletní výsledky i dalších českých jezdců najdete ZDE

Ilustrační foto: Lukáš Najman





Štítky: CSIskokyLier
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE