Vítěz na první pokus: Partenit debutoval v Dieppe ve velkém stylu

ikonka

Čtyři debutanty představili na pondělním mítinku v Dieppe trenéři Václav Luka mladší a Dalibor Török. Nejlépe si počínal hřebec Partenit, který s Clémentem Lecoeuvrem bez větších problémů dominoval v dostihu tříletých na 1800 metrů.
26.07.2021 16:42  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Na jaře patřil mezi velké tříleté naděje a vlastnil přihlášku do Poule d’Essai des Poulains. Pak ale hnědáka Partenita zastavily zdravotní problémy a odsunuly jeho dostihový debut až na konec července. Hřebec trénovaný Václavem Lukou mladším však v pondělí nezůstal nic dlužen své pověsti a pod Clémentem Lecoeuvrem lehce ovládl dostih tříletých debutantů v Dieppe.

V Prix d’Amphitrite (1800 m, 22 000 eur) se vlastní odchovanec majitele Viktora Tymošenka a jeho společníka Andreje Milovanova zpočátku držel na blízkém třetím místě. Do cílové roviny už točil na špici a Lecoeuvre ho nasměroval k vnější bariéře.

Tam Partenit rozbalil pohlednou koncovku. Navzdory nezkušenému cvalovému projevu dokázal za distancí bez problémů odejít od favorizovaného Angela a zvítězil o 1 1/2 délky. Druhý Lukův svěřenec Hank Moody doběhl sedmý.

 

Čtěte také: Úspěch českého chovu. Orleano lehkým vítězem Ceny města Karlovy Vary

 

Partenit je synem Invincible Spirita a klisny Pilageya, polosestry napajedelského plemeníka Pouvoir Absolu. Jeho o dva roky starší pravý bratr Moonlightpainter dosáhl v tréninku Jeana-Clauda Rougeta na francouzský handicap 41,5 kg.

"Myslím, že špatný kůň to rozhodně nebude. Máme radost, uspět ve Francii je stále těžší," konstatoval Luka, slavící letos šesté francouzské vítězství a první po čtvrt roce.

Dva dvouleté debutanty poslali v pondělí do Dieppe trenér Dalibor Török a majitel Jiří Trávníček. Syn jedničkové vítězky Iceni Girl Irbis finišoval pod Géraldem Mossém sedmý v Prix City Light (1400 m, 27 000 eur). Stejně stará Zaracampa skončila s Axelle Nicco jedenáctá v Prix Trevise (1400 m, 27 000 eur).

Foto: France Galop, zdroj: Racing Galop