Vingrálková vítězná na Sunshine Tour. S Damoclem ovládla stočtyřicítku

ikonka

V závěru pátého týdne španělské Sunshine Tour nenašla přemožitele v soutěži do 140 centimetrů Sára Vingrálková s koněm Damocles From Second Life Z. Třetí místo poté přidala v sedle Oscara ve stotřicítce. Anna Kellnerová dokončila GP s jednou chybou.
12.03.2022 18:31  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Kvůli špatné předpovědi počasí ve španělské Andalusii, byla hlavní soutěž celého pátého týdne Sunshine Tour přesunuta na sobotu. Do čtyřhvězdičkové Grand Prix Andalucía nastupovaly dvě české jezdkyně, které se již plně připravují na své starty v rámci Global Champions League. 
 
Lépe se soutěž na 155 centimetrech vydařila Anně Kellnerové s klisnou Catch Me If You Can OLD. Dvojice zaznamenala pouze jedno shození překážky a jeden trestný bod byl udělen za překročení času. S pěti trestnými body se tak Anna Kellnerová zařadila na dvacátou příčku. 
 
Po vydařeném čtvrtečním startu dvojice Sára Vingrálková a Mega Special DC jí bylo tentokrát přiděleno celkem třináct trestných bodů na konto, což odsunulo Sáru Vingrálkovou na čtyřiatřicáté místo výsledkové listiny Grand Prix. Vítězkou se stala francouzská jezdkyně Penelope Leprevost v sedle koně GFE Excalibur de la Tour Vidal. Druhý skončil Španěl Amrando Trapote s Armando VS a třetí místo patřilo Felipemu Amaralovi z Brazílie s Androide 3K.
 
Bezchybné jízdy předvedla Kateřina Tomanová s oběma koňmi Quebec a Lord, s nimiž startovala v malé túře na překážkách 135 centimetrů vysokých. Nechybovala ani s Kronosem na 130 centimetrech a jedno zaváhání přišlo v sedle Divine des Vergers Z v soutěži do 145 centimetrů. 
 
Mezi nejlepšími deseti umístěnými skončily i v sobotu obě sestry Vítkovy. V rámci CSI1* s překážkami do 130 centimetrů obsadila Anna Marie Vítek s koněm Lanoso třetí místo a Kristina Vítek skončila osmá s Chaskou. 
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský