reklama 11D

Vingrálková poprvé ve stošedesátce. Tréma ze mě opadla na opracovišti

ikonka

Juniorka Sára Vingrálková se na přelomu listopadu a prosince úplně poprvé postavila při polské Cavaliadě na start soutěže s překážkami do 160 centimetrů, co víc - první zkušenost na této úrovni sbíral i její valach, teprve devítiletý Kas-Sini DC.
02.12.2019 10:25  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12C
Ve dnech 28. listopadu až 1. prosince probíhaly v polské Poznani mezinárodní závody ze série Cavaliada. Mítinku se účastnila rovněž česká juniorská reprezentantka Sára Vingrálková, která se vůbec poprvé postavila na start stošedesátky. 
 
Jste zkušenou jezdkyní, ale přece jen - byla jste před startem ve své první stošedesátce nervózní?
 
Vzhledem k tomu, že to byl pro mě i pro Kas-Siniho první start na této úrovni, trochu ano, ale ve chvíli, když jsem si na opracovišti sedla na Kas-Siniho, všechna nervozita pominula.
 
Jak jste spokojená s průběhem parkuru?
 
Byl to velmi náročný parkur. Jsem spokojená s tím jak Kas-Sini skákal a dal do toho všechno. Oba jsme nasbírali cenné zkušenosti do dalších startů na této úrovni.
 
Museli jste se poprat s nějakými komplikovanými situacemi?
 
Bylo pro nás náročné hlavně to, že se parkur odehrával na velmi malém kolbišti a bylo tam mnoho krátkých nájezdů, což mě donutilo v jednom místě udělat kruh. Kas-Sini se špatně zatáčí, tak mi úplně nevyšel obrat do kombinace.
 
Prozradíte, jaké jste dostala trenérské rady od Jana Vinckiera?
 
Těsně před parkurem mi popřál hodně štěstí. Myslím, že byl docela nervózní, možná i trošku víc než já.
 
Jaký jste měla na parkuru z Kas-siniho pocit?
 
Měla jsem skvělý pocit. Jako bych skákala 140 na jiném koni. Kas-Sini má neuvěřitelnou schopnost a sílu, což na druhou stranu někdy ztěžuje jeho jezditelnost.
 
Jaká byla konkurence?
 
Veliká. Bylo tam spoustu dobrých jezdců jako třeba Michael Whitaker nebo Janika Sprunger.
 
Patřila jste mezi nejmladší účastníky soutěže, je to tak?
 
Ano. Startovala ještě moje kamarádka Alexandra Kieznowska, té je dokonce šestnáct, ale bohužel nedokončila. Každopádně Kas-Sini patřil taky mezi nejmladší na startu.
 
Byl to váš letos poslední výjezd nebo se ještě někam chystáte?
 
Byl to už poslední výjezd. Pokoušela jsem se dostat ještě do Ženevy, ale to se nepovedlo. Je velmi náročné se tam dostat. Chtěla jsem startovat v U25, kam akceptují 25 jezdců, ale nahlásilo se jich skoro 150.
 
Máte za sebou opravdu neuvěřitelnou sezonu, muselo to být hodně náročné, cítíte se unavená? Těšíte se na odpočinek?
 
Vlastně ani ne. Nemám ráda pauzy. Závody mě strašně baví a už se těším na další.
 
Dala by se uplynulá sezona označit jako vaše doposud nejúspěšnější?
 
Rozhodně ano. Získala jsem během ní spoustu cenných zkušeností. Velmi se mi dařilo i v sedle mladých koní zejména Damocla.
 
Jaké jsou vyhlídky do roku 2020?
 
Příští rok můžu začít chodit tříhvězodvé Grand Prix a více. Takže bych chtěla nasbírat co nejvíce zkušeností na této úrovni a zároveň bych se chtěla věnovat svým mladým koním, kteří budou sedmiletí. Doufám, že další sezona bude alespoň tak úspěšná jako ta letošní.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE