reklama 11C

Vingrálková: Na olympiádu se doma připravit nedá, potřebujeme jet ven

ikonka

Během květnových skokových závodů v Equine Sport Center Olomouc se v hlavní soutěži představila letos osmnáctiletá Sára Vingrálková, která začátkem března překvapila parkurové fanoušky splněním kvalifikačního limitu pro účast na olympiádě v Tokiu.
28.05.2020 14:14  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

PODÍVEJTE SE NEJEN NA REPORTÁŽ EQUITV.CZ, ALE I NA NEZKRÁCENÝ VIDEO ROZHOVOR (VIZ ODKAZ NÍŽE)


I když s touto možností původně vůbec nepočítala, rozhodla se upravit své priority a pokusit se ucházet o pozici v parkurovém týmu pro Hry odložené na příští rok. „Náš plán byl, tím, že mi je letos osmnáct, že začnu chodit tříhvězdové a čtyřhvězdové Grand Prix, abych získávala zkušenosti jak já, tak moji koně. – Vůbec to nebylo v plánu, ani účast na Sunshine Tour nebyla plánovaná proto, že je to olympijská kvalifikace – pojďme a pokusíme se tu kvalifikaci udělat. To vůbec takto nebylo, byla to moje první čtyřhvězdová Grand Prix, týden před tím jsem šla první tříhvězdovou Grand Prix – jak já, tak Kas-Sini a vyšlo to, tak potom jsme ty plány přehodnotili a říkali jsme si, že pokud se to povedlo, ta kvalifikace udělat, že bychom touto cestou pokračovali a uvidíme, co sezona přinese. – Pak jsme tedy trochu překopali plán závodů a dali jsme tam větší závody, víc závodů a snažili jsme se na to nějak připravit. Ale vzhledem k tomu, že situace a karanténa všechno změnila, tak uvidíme, co přinese další čas.“

Na druhou stranu aktuální situace může být pro Sáru Vingrálkovou velmi výhodná, jelikož odložení olympijských her o rok jí dává možnost získat další zkušenosti a naplno bojovat o účast v Tokiu. „Já i kůň budeme mít o rok víc, máme víc času na trénink, na další závody, ale doufám, že se ty závody otevřou v zahraničí, protože co si budeme povídat, na olympiádu se doma připravit nedá. Potřebujeme vyrazit na tři, čtyři hvězdy do zahraničí, potom začít na pětihvězdičkových závodech, takže potřebujeme vyjet i tuto sezonu. Ale doufám, že pokud ne v tomto roce, tak aspoň v tom dalším se už ty velké závody opravdu otevřou,“ dodává Sára Vingrálková.

Mezinárodní srovnání by snad měla mít letos nejen Sára Vingrálková, ale i další čeští jezdci, a to dokonce na domácí půdě. Právě v Olomouci by se totiž měl koncem srpna uskutečnit odložený závod zařazený do Světového poháru v parkurovém skákání.

 

 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE