reklama 11B

Vidím světlo na konci tunelu, říká Rothenberger po tragickém požáru

ikonka

Stáje rodiny Rothenbergerových zničil koncem února rozsáhlý požár. Pět koní přišlo o život. Jak jsme již informovali, hvězdný olympijský kůň Cosmo vyvázl bez zranění. Dva koně jsou však stále v intenzivní péči. Nadějí je nová drezurní akvizice.
10.03.2019 12:50  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Světlem na konci tunelu nazývá německý drezurní jezdec Sönke Rothenberger tříletého holandského hřebce Ticina, který je novým přírůstkem do „rodiny“. Vidí v něm obrovský potenciál. Do rodinné stáje byl zakoupen pár dní před tragickým požárem. Ten 28. února zcela zničil stáje a halu v areálu Gestüt Erlenhof v Bad Homburgu. Ticino však byl v té době naštěstí ustájen jinde. „Díky bohu nezažil, to co jsme museli zažít my,“ říká Sönke Rothenbergu. 
 

O požáru jsme psali zde

 

Z ohně se právě jemu podařilo vyvést i největší hvězdu nejen stáje, ale jednoho z nejlepších drezurních koní světa Cosma. Pět koní však takové štěstí nemělo. Někteří jsou stále v péči veterinářů. 
 
Mladá klisna Luna, do níž vkládá Rothenberger naděje, že by mohla jednou být jedním z nejlepších drezurních koní světa, stále potřebuje intenzivní péči stejně jako další z mladých svěřenců Kantate. 
 
„Všechno, co se zdálo před tím jako problémy, je teď druhořadé. Ztratil jsem kamarády, jako byl Kid a také slibného koně Zum Glück. Věřím, že koně, kteří jsou teď v intenzivní péči, jsou silní. Musí to zvládnout. Jediné, co pro ně můžu udělat, je nevzdávat to a bojovat také,“ popisuje svoje pocity Sönke Rothenberger. Právě on a jeho sestra Sanneke zachránili mnoha koním život. I ona při požáru přišla o svého svěřence, pětiletou klisnu Fayolu a sama utrpěla zranění, z něhož se rychle zotavuje.
 
Zdroj: Eurodressage
 
Foto: Dressurstall-rothenberger 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE