reklama 11B

Video souhrn Super Grand Prix GC PlayOffs 2018

ikonka

Hlavním bodem sobotního programu galashow světového parkuru Global Champion PlayOffs v pražské O2 areně byla Longines Super Grand Prix pro šestnáct jezdců, kteří se do této soutěže kvalifikovali vítězstvím v předešlých Velkých cenách této túry.
16.12.2018 08:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Pouze dvě dvojice dokončily první kolo soutěže bez penalizace. Jednou z nich byl Nizozemec Harrie Smolders se Ziniusem, který je současnou světovou jedničkou. V druhém kole se mu ovšem již nedařilo, a kromě chyb po neposlušnosti svého 14letého svěřence nedobrovolně opustil sedlo, což znamenalo vyloučení.

Vítěz kvalifikační části Longines Global Champions Tour Ben Maher s valachem Explosion W reprezentující Velkou Británii chyboval na úvodním parkuru dvakrát. I když napodruhé již dokončil čistě, 8 trestných bodů a čas 59,40 sekundy jej zařadilo na 5. příčku. Stejný počet trestných bodů, ale o dvě desetiny lepší čas měl Daniel Deusser s desetiletým Tobagem Z z Německa.

Další nizozemský jezdec – Frank Shuttert s hřebcem Chianti´s Champion zaváhal napoprvé jen jednou a napodruhé do cíle dojel s nulou. I když nebyl zdaleka tak rychlý, jako dva zmínění jezdci v TOP pětce, mohl se díky pouhým 4 trestným bodům radovat z třetí příčky. Ještě větší radost měl Němec Ludger Beerbaum s valachem Casellem, jelikož byl o více jak tři sekundy rychlejší a na krk si pověsil při závěrečném dekorování stříbrnou medaili.

Ta zlatá patří jediné ženě ve startovní listině Edwině Tops-Alexander s klisnou Californií. Zajela nejlepší první kolo ze všech, a i když v tom druhém jednou chybovala, byla o půl vteřiny rychlejší než Beerbaum a diváci jí mohli odměnit potleskem vestoje. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE