reklama 11D

Video: Janáček sahal v Meydanu po senzaci

ikonka

Českému žokeji Václavu Janáčkovi chyběla krátká hlava k historickému vítězství na slavném závodišti Meydan. V sedle španělského Abrantese slavil působivý debut v Dubaji.
10.01.2019 18:13  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Žokej Václav Janáček zažil ve čtvrtek večer místního času v dubajském Meydanu premiéru snů. Třiatřicetiletý jezdec sahal na nejlepším španělském sprinterovi Abrantesovi v 1200 metrů dlouhém handicapu Cleveland Clinic Abu Dhabi World Class Healthcare Cupu až do posledních metrů po vítězství. V cíli byl nakonec o krátkou hlavu druhý.
 
Pětinásobný český a španělský šampión odskakoval se šestiletým valachem na zadní pozici, ale už v prvních stovkách metrů si našel dobrou stopu na vnější straně dráhy a postupně se dostával do stále větších obrátek. Za distancí vypadal jeho progres jako rozhodující, soupeři blíže bariéře však v samém závěru ještě dokázali akcelerovat. Výsledkem byl výrok "krátká hlava - krátká hlava - hlava - krk - 3/4".
 
Španělská dvojice nestačila pouze na vítězného Dream Today s žokejem Christophem Hayesem, za sebou naopak nechala všechny domácí aktéry ze stájí Godolphin a Hamdan al Maktúm.
 
 
Abrantes, který na Pyrenejském poloostrově vyhrál na krátkých tratích prakticky všechno a loni doběhl třetí v pařížské grupě 3, svému majiteli Bidasoa CB při debutu v Meydanu vydělal 35 000 dolarů.
 
Potvrdil tak slova svého týmu, že jeho reálná třída by měla sahat výše než vyjadřuje oficiální rating 100.
 

Čtěte také: Legenda A.P. Indy. I v třiceti letech je stále "velký šéf"

 
Janáček je historicky prvním českým žokejem, který se v Meydanu představil. Dubajské dostihy před ním okusili ještě Jiří Michal a René Koplík, ale na jiných drahách.
 
Vzhledem k tomu, že valachův trenér Guillermo Arizkorreta poslal do Dubaje ještě dalšího koně, dá se očekávat, že Janáček ve Spojených arabských emirátech neřekl své poslední slovo.
 
 
Chcete, aby vám neunikly žádné novinky o dostizích? Na tomto odkazu si můžete objednat zasílání nových článků z dostihové rubriky Jezdci.cz do vašeho e-mailu.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE