Veteráni ukázali v Hicksteadu, že jim to skáče. Pohár vyhrála Francie

ikonka

V pátek 29. července se v rámci CSIO Hickstead jela soutěž Poháru národů. Představili se hned dva veteráni, kteří se nenechali jezdci i o dvě generace mladšími zahanbit. Vítězně nakonec ze soutěže vyšli Francouzi. V čele bodování jsou Němci.
30.07.2022 15:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Páté kolo parkurového Poháru národů se jelo v rámci CSIO5* Hickstead v pátek 29. července. S ohledem na blížící se mistrovství světa sáhly některé federace k jezdcům z B-kádrů. I tak ovšem byly k vidění špičkové výkony, řada účastníků světového šampionátu startovala i v Hicksteadu, jen své stájové jedničky nechali tentokrát doma.
 
Došlo i na rozeskakování, protože týmy Francie, Německa a Brazílie měly po dvou kolech shodně osm trestných bodů. Vítězně z rozhodující části nakonec vyšli Francouzi, za něž se rozeskakoval Marc Dilasser v sedle Ariota du Gevres. Ten nezaváhal a navíc byl rychlejší než ostatní soupeři.
 
Nejvyšší počet bodů do žebříčku si tak tentokrát připsalo francouzské družstvo, v němž vedle už jmenovaného Dilassera startovali ještě Kevin Staut, Olivier Robert a Edward Levy.
 
Druzí dojeli Němci. Za ně nastoupil do rozeskakování Tobias Meyer s Greatest Boyem, který v soutěži zapsal tři nuly. Jeho zkušený kolega Ludger Beerbaum se v téměř šedesáti letech do reprezentace vrátil jen na tyto závody právě proto, že jezdci národního týmu už se soustředí na srpnové mistrovství světa. A ukázal, že pořád umí. V dvoukolové soutěži s Milou udělal jedinou chybu.
 
A zahanbit se nenechal ani sedmašedesátiletý Brit John Whitaker, který zajel první kolo s dvěma chybami a v druhém dovezl nulu. Sedlal valacha Equine America Unick du Francport. Jedním z mála účastníků, kteří nechybovali ani jednou, byl jeho o dvě generace mladší krajan Harry Charles na Casquo Blue.
 
Do konce základní části série Nations Cup chybí už jen jedno kolo, jež proběhne v Dublinu v druhé polovině srpna. V čele jsou po pěti kolech Němci.
 
Foto: Jon Stroud / FEI