Veselá zazářila v Lieru s Keminkem N i Jaguarem. V GP vyhrál Smolders

ikonka

V belgickém Lieru byly na neděli 7. listopadu naplánovány Grand Prix pro jedno a dvouhvězdová CSI. Do obou úrovní nastoupila Tereza Veselá, přičemž lépe se jí vedlo v té nižší. S Keminkem N obsadila pátou příčku na překážkách do 130 centimetrů.
07.11.2021 20:18  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Při nedělním vrcholu v belgickém Lieru se dařilo Tereze Veselé. Hned v úvodu programu zajela bezchybný dvoufázový parkur na 135 centimetrech a s Jaguarem obsadila čtvrtou příčku. O dva řádky níže ve výsledkové listině skončil druhý z Čechů, Martin Řezníček s Cero’s Boyem. 
 
Následně se účastnila Tereza Veselá i Grand Prix CSI2*, jejíž překážky byly v belgické hale postaveny na výšce 145 centimetrů. V tomto případě v sedle Ferrariho obdržela osm trestných bodů, což jí odsunulo na dvaatřicátou příčku. Na první a třetí pozici se usadili dva nizozemští hvězdní reprezentanti, kteří se již připravují na své starty při Global Champions Prague Playoffs.
 
Vyhrál Herrie Smolders s koněm Uricas V/D Kattevennen a příčka třetí patřila dvojici Leopold van Asten a VDL Groep Miss Untouchable. Mezi ně se zvládl vklínit Brazilec Bernardo Cardoso de Resende Alves s koněm Mositio van het Hellehof. 
 
Další povedenou účast přidala Tereza Veselá i v rámci večerní Grand Prix CSI1* na 130 centimetrech. Po bezchybném základním kole pokračovala s Keminkem N do rozeskakování, v němž připsala pět trestných bodů. S tímto výsledkem zaujala konečné páté místo. 
 
Foto: poskytla Tereza Veselá