Velkou rundu ve Finále Českého poháru ČJF v drezuře ovládla Civišová

ikonka

V neděli 25. září se ve Zduchovicích jela druhá kola v rámci Finále Českého drezurního poháru. V nejobtížnější kategorii, Velké rundě, zvítězila po povedené volné sestavě Petra Miki Civišová s Europe-M.
25.09.2022 21:50  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


O víkendu 24.-25. září se ve Zduchovicích konalo Finále Českého poháru ČJF v drezuře. V nejobtížnější soutěži zvítězila Petra Miki Civišová s Europe-M. Druhé místo ve Velké rundě obsadila vedoucí jezdkyně po prvním kole Ema Kopuletá s valachem Forrest Gump. V obou kolech byly výsledky velmi těsné a v konečném součtu ztrácela Ema Kopuletá na vítězku necelé čtyři setiny procenta. Výsledek Petry Miki Civišové byl 69,240 %. Třetí místo vybojovala Adéla Neumannová s Heiderugem a čtvrtou příčku obsadila Alena Zeusová v sedle Lockeho.
 
Malá runda měla početnější startovní pole, utkalo se v ní celkem sedm jezdců. Jednoznačnou vítězkou s nejlepším hodnocením v obou kolech se stala Eva Jančaříková s Verdim. Jejich konečná známka byla 69,002 %. Druhé místo obsadila Markéta Vášová s Leontýnkou, třetí skončil Jan Zamec s valachem Dr. House. Do elitní pětky se probojovali i Hana Vašáryová a Fabrizio Sigismondi.
 

Psali jsme: Na finále drezurních KMK ve Zduchovicích vynikali svěřenci Civišové

 
Vítězkou kategorie pro jezdce do dvaceti pěti let se stala Johana Vašáryová s plemenným hřebcem Firestonem se ziskem 70,902 %. Vítězství jí zajistila sobotní úloha, kde získala náskok více než jedno procento nad druhou Anetou Havlíčkovou. Ta sice s Feineke zajela lepší volnou sestavu, na prvenství to však nakonec nestačilo. Třetí místo vybojovala Nikola Feherová a Gallileus van de Berkenhoeve. Čtvrtá skončila Eliška Skřivanová, elitní pětku uzavřel Robert Čapek.
 
Mezi juniory se nejvíce dařilo Alžbětě Blažkové s Fidalgem. Jejich procentuální zisk byl 67,406 %. Druhé místo obsadila Kristýna Hájková s Conellym, třetí příčku vybojovala Rinata Děnikejeva v sedle klisny Hannah Montana. Mezi juniory se umístila ještě Kateřina Sekaninová a Sára Dusílková.
 
V dětské kategorii suverénně zvítězila s náskokem více jak dvou procent Anna Šestáková s Avelange před Dalitou Opatrnou v sedle valacha Messi Kinský. Bronzovou příčku obsadila Veronika Sedláčková s Delgadem. Čtvrté místo vybojovala Barbora Černá s Karotkou a pátá skončila Christinne Lenomarová.
 
Foto: Jan Matuška