reklama 11A

Velké sólo a pak drama v cíli. Green Rocks znovu dobyl Fontainebleau

ikonka

Green Rocks ve středu potvrdil velkou podzimní formu i francouzské možnosti. Dlouho se zdálo, že ve Fontainebleau opět nenajde soupeře, ale v závěru se musel pod Jamesem Reveleyem bránit velkému finiši Prince de la Barre.
04.12.2019 15:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Druhé vítězství ve francouzském Fontainebleau v rozmezí necelých tří týdnů ve středu získal valach Green Rocks ze stáje Ivany Porkátové. Sedmiletý tmavý hnědák trénovaný Gregem Wroblewskim ovládl pod žokejem Jamesem Reveleyem steeplechase Prix Baron Geoffroy de Waldner (3600 m, 21 000 eur) a zaznamenal třetí vítězství ze čtyř letošních startů.
 
Dlouho se zdálo, že českou výpravu nečekají větší nervy. Reveley zaparkoval Green Rockse na průběžné druhé, třetí pozici blízko vedoucího Cottin Madrika a dobře skákající valach procházel dostihem s obvyklou suverenitou.
 
Už za polovinou dostihu se pole roztáhlo a koním ze špice začaly s přibývajícími metry docházet síly. Výjimkou byl právě Green Rocks, který čtyři překážky před cílem nasadil k trháku a odskočil soupeřům o několik délek.
 
Do závěrečného oblouku točil Reveley s výrazným náskokem a zdálo se být rozhodnuto. V cílové rovině však přišel s drtivou koncovkou Prince de la Barre a začal se k jedním tempem jdoucímu lídrovi výrazně přibližovat. Cíl přišel pro českého zástupce v pravý moment a Green Rocks se udržel o půl délky před svým soupeřem.
 
Green Rocks zvítězil už posedmé v kariéře, přičemž běhá výhradně v zahraničí. Kromě Fontainebleau se v posledních čtyřech sezonách prosadil i ve Wroclawi a Mannheimu.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE