reklama 11C

Vavříková nezklamala. Při úvodním startu sezony opět mezi nejlepšími

ikonka

Česká drezurní jezdkyně Eva Vavříková navazuje na své úspěchy z předešlé sezony a potvrzuje, že titul jezdkyně roku mezi juniory za rok 2018 získala zcela zaslouženě. Pro svůj úvodní start v sezoně 2019 si vybrala národní závody v Ebreichsdorfu.
01.02.2019 22:08  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Juniorka Eva Vavříková startuje od pátečního dne 1. února na národních závodech CDN v rakouském Ebreichsdorfu. S sebou má Siracusu a během prvního závodního dne, a zároveň při zcela prvním startu v sezoně 2019, si na konto připsala 69,510 %. Jednalo se o drezurní úlohu FEI junioři-úvodní.

 Tento výsledek nakonec zařadil českou dvojici těsně na druhou příčku, neboť na prví místo ztratila pouhé desetiny procenta. Jezdkyně však věří, že další starty budou ještě vydařenější. „Dnes to nebylo úplně podle mých představ, umí jít ještě lépe,“ zhodnotila Eva Vavříková.

„Byly to první závody po delší pauze. Proto byl Siracusa velmi motivovaný a z toho udělal pár chyb. Ale nic se neděje. Siracusa je pořád ještě mladý, je mu teprve sedm let, takže se to po závodní odmlce dalo trochu i čekat. Tyto závody bereme hlavně tréninkově,“ doplnila jezdkyně.

Na závodech startuje také Hana Vašáryová. V početné konkurenci si v úloze FEI Intermediaire II dojela s Filipou pro třinácté místo. Na konto si připsala 65,702 %. Vyšší hodnocení pak obdržela za výkon se Santos Dumontem. V úloze FEI mladí jezdci-úvodní se mohla těšit z výsledku 67,593 %.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: archiv jezdkyně




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE