Váňův úspěšný start roku. Další vítězství získal Charles Street

ikonka

Týden po triumfu Sternkranze sedlal Josef Váňa starší dalšího vítěze v Pise. Valach Charles Street nenašel ve steeplechase na 3500 metrů soupeře, v dalším programu čtvtečního mítinku dosáhly české stáje na umístění v rovinové i překážkové části.
13.01.2022 17:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Druhým letošním překážkovým vítězem v českém tréninku se ve čtvrtek odpoledne stal v italské Pise pětiletý Charles Street pod Ondřejem Velkem. Ve stínidlech běžící ryzák stáje Scuderia Tania z lotu Josefa Váni staršího ovládl lehce o 9 délek proutěné překážky Premio Lexou na 3500 metrů. Druhý doběhl Punch Du Rheu s Janem Faltejskem.

Právě svěřenec Zdeňka Seménky se dlouho staral o svižné tempo, zatímco pozdější vítěz odpočíval na chvostu malého pole. Velek se však postupně posouval blíže špici a když na protilehlé rovině ztratil další český zástupce Prouchki svého jezdce Pavla Složila, Charles Street už cválal na třetí pozici. V závěru lehce odešel od soupeřů a připsal si první vítězství ve Váňově péči.

Nijak početná česká ekipa získala ve čtvrtek ještě dvě umístění. Tříletý Bacora v barvách MUDr. Evy Nieslanikové zužitkoval jedenáct dní starý vstup do sezony v Livornu a finišoval o půl délky druhý v prodejním Premio Uliveto Terme na 1500 metrů.

V překážkové části programu vybojoval čtvrté místo ve steeplechase na 3500 metrů čtyřletý Illico Clermont s Pavlem Složilem.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR