Vánoce v Mechelenu, to jsou závody World Cupu ve třech disciplínách

ikonka

Jedna velkolepá show střídá druhou. Sotva skončil mítink Světového poháru v Londýně, přesune se jezdecká špička do Belgie. V Mechelenu se od druhého svátku vánočního pojedou závody série World Cup ve skákání, drezuře a čtyřspřeží.
23.12.2019 16:31  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Niels Brunyseels na domácí půdě nebude chybět. Foto: FEI / Liz Gregg
 
Tak jako předvánoční čas patří ve světě jezdectví tradiční show v londýnské Olympii, jsou vánoční svátky spojené už mnoho let se Světovým pohárem v Mechelenu. Od 26. prosince se tam představí nejlepší jezdci v drezuře, skákání a čtyřspřeží.
 
Parkurový program startuje ve čtvrtek 26. prosince a vyvrcholí Grand Prix bodovanou do série World Cupu. Ta se pojede v neděli. Diváci se mohou těšit na takové hvězdy, jako jsou Daniel Deusser, Christian Ahlmann, Harrie Smolders, Kevin Staut, Simon Delestre, Lorenzo de Luca či Luciana Diniz. Domácí barvy bude hájit silná sestava, v níž nebude chybět Jerome Guery, Pieter Devos či Niels Bruynlseels.
 
V drezurním Světovém poháru, jež se odehraje 28. a 29. prosince se představí Frederic Wandres, Morgan Barbacon, Charlotte Fry nebo Inna Logutenkova.
 
Čtyřspřeží povedou nejlepší vozatajové světa, v čele s legendou Boydem Exellem, který dosud v sérii zářil v nepřetržité řadě vítezství. Konkurovat mu budou Koos de Ronde, IJsbrand Chardon, Bram Chardon nebo Chester Weber. Soutěže čtyřspřeží si fanoušci užijí 29. a 30. prosince.
 

Web závodů v Mechelenu najdete ZDE