reklama 11C

Valkenswaard: Kellnerová v rozeskakování, Malému vyšla soutěž CSIYH

ikonka

Česko má zastoupení také při druhých závodech CSI konaných v rámci květnové túry ve Valkenswaardu ve dnech 13. až 15. května. Zatímco v případě úvodního mítinku se účastnila pouze Anna Kellnerová, tentokrát jí doplnili Filip Doležal a Jan Malý.
14.05.2019 18:11  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

Nizozemský Valkenswaard hostí třídílnou sérii parkurových závodů CSI. Prvního mítinku se ve dnech 6. až 8. května účastnila Anna Kellnerová. O jejích výkonech jsme informovali, stačí navštívit sekci souvisejících článků níže. O týden později závodí v Nizozemí vedle Anny Kellnerové také Filip Doležal a Jan Malý. 
 
Během zahajovacího dne, tedy v pondělí, zajela Anna Kellnerová hned dva parkury, v nichž nechybovala na překážkách, ale dovezla trestné body za překročení stanoveného času. Jeden trestný bod zaznamenala s Classicem na překážkách do 135 centimetrů a na stejně vysokém parkuru dovezla trestný bod i se Silverstonem G. Jedné chyby se pak česká reprezentantka dopustila s Colandem na překážkách do 140 centimetrů.
 
Jeden trestný bod pouze za čas inkasoval také Filip Doležal, a to se sedmiletou hanoverskou klisnou Chaccamilou v soutěži CSIYH a ve stočtyřicítce dovezl dva trestné body v sedle Coup de Coeur Gp Magame Z. Nejvyšší soutěž dne, stopětačtyřicítku, absolvoval Filip Doležal na Reason du Ganad s výsledkem pěti trestných bodů. 
 
Velmi dobře vyšla Filipovi Doležalovi soutěž pro šestileté koně. Tu dokončil s Naganem bez zaváhání a obsadil jedenácté místo. Jan Malý v téže soutěži sedlal koně Illinois a Excalibur Sr Z. S prvním jmenovaným dovezl pět trestných bodů, s druhým ještě o tři body více.
 
O den později si však Jan Malý spravil náladu ve stejné kategorii CSIYH. Tentokrát s jmenovanými šestiletými svěřenci nechyboval a obsadil čtvrtou a pátou příčku. 
 
Anna Kellnerová předvedla dva bezchybné výkony. S Classicem se probojovala do rozeskakování stočtyřicítky, v kterém si zapsala druhou nulu, a bylo z toho šesté místo. Bez chyb absolvovala také v Colandem parkur do 135 centimetrů.
 

Výsledky z Valkenswaardu jsou ZDE

 
Foto Markéta Nováková / CET




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE