reklama 11A

V Treffenu perlila Moussac, junioři v Hagenu startovali ve Velké ceně

ikonka

Pernou neděli má za sebou česká skoková reprezentace. Zatímco juniory čekala v německém Hagenu Velká cena na 140 centimetrech, Emma de Moussac opět bodovala s klisnou Homey v závěrečné Youngster Tour a postavila se rovněž na start stošedesátky.
16.06.2019 21:43  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Emma a Homey opět zářily v Youngster Tour v Treffenu

 

Skvělou formu potvrdila sedmiletá klisna Homey v sedle s Emmou Augier de Moussac v nedělním finále Youngster Tour v rakouském Treffenu. V konkurenci dvaadvaceti velmi kvalitních koní pod vedením světoznámých jezdců dokončila obě kola stopětačtyřicítky bezchybně v čase o dvě sekundy pomalejším než vítězná Britka Laura Renwick na koni Maverick, což stačilo na skvělé čtvrté místo.
 

O páteční výhře Emmy a Homey se dočtete v tomto článku: S vítězstvím jsem nepočítala, řekla o svém triumfu v Treffenu Moussac

 

V sedle desetiletého J.C.S. Chacco Dia startovala Emma Augier de Moussac navíc také v pětihvězdové Grand Prix na 160 centimetrech a zvládla překonat náročné základní kolo s pouhou jednou chybou na překážce na čtrnáctém místě. Do rozeskakování se z 34 účastníků probojovalo pouze sedm bezchybných, přičemž i zde slavila vítězství Laura Renwick, tentokrát s jedenáctiletým Dublinem.
 
Přehled výsledků z Treffenu najdete ZDE.
 

Čeští junioři se v Hagenu postavili na start Velké ceny

 

Na start juniorské Grand Prix v rámci CSIOJ v německém Hagenu se postavilo pět českých reprezentantů. Rozeskakování se bohužel nikdo z nich nezúčastnil, jelikož v základním kole na překážkách do 140 centimetrů každý alespoň jednou chyboval. Nejvíce se dařilo Tereze Svobodové v sedle dvanáctiletého Kleiner Lorda. Ta se čtyřmi trestnými body dokončila na sedmácté pozici. S jednou chybou dojela také Kateřina Tomanová, Sofie Najmanová a Sára Vingrálková, František Stružínský inkasoval dvanáct trestných bodů. 
 

O čtvrtečním úspěchu Terezy Svobodové v Hagenu se dočtete v tomto článku: Svobodové se v Hagenu daří. V juniorské stočtyřicítce dojela druhá

 

Z téměř sedmdesáti startujících o pouhé čtyři setiny sekundy vyhrála norská dvojice Ada Alette Braaten Johnsen a desetiletý Quarrycres Reflection.
 
Kompletní výsledky z Hagenu najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE