reklama 11B

V Písku se schyluje k finále skokového KMK. Zájem o účast je velký

ikonka

Od 13. do 15. září proběhne v Zemském hřebčinci v Písku finále Kritéria mladých koní v parkurovém skákání. Vyvrcholí tak další ročník tradičního chovatelského seriálu pro čtyř až šestileté koně. Přinášíme podrobnosti o programu a kvalifikovaných.
11.09.2019 14:29  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Kalendář skokových závodů KMK čítal sedm kvalifikací. Ty poslední, které se měly konat v Tlumačově, byly zrušené, a tak koně bodovali do žebříčku jen šestkrát.
 
Celkem se závodí v šesti kategoriích, každý ze třech ročníků je rozdělený zvlášť pro klisny a zvlášť pro hřebce a valachy. Do finále, jež se odehraje na novém kolbišti píseckého hřebčince, postupuje vždy nejlepších dvacet koní v dané kategorii, podmínkou však je navíc, aby kůň dokončil alespoň jednu kvalifikaci v druhé polovině sezony, kdy se zvyšuje její obtížnost.
 
Finalisty čekají zahajovací tréninky. Ty jsou na programu v pátek 13. září a v následujících dvou dnech se pojede samotné dvoukolové finále. Pro koně narozené v roce 2016 budou postaveny dva parkury na úrovni ZL, tedy do 110 centimetrů. Pětiletí pojedou dvakrát L* s překážkami do 115 centimetrů a šestiletí budou mít připravené první kolo na úrovni S* a druhé o hvězdu výše.
 
S výjimkou šestiletých hřebců a valachů jsou všechny ročníky naplněné prakticky maximálním počtem startujících. Počty dvojic na soupiskách jednotlivých kategorií se pohybují od sedmnácti do dvaceti koní. Přihlášky a výsledky najdete TADY
 
 
Foto: archiv ZH Písek




Štítky: PísekKMKskoky
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE