V obdélníku ze mě spadla nervozita, říká Hubáčková k úspěchu v Cáchách

ikonka

Česká jezdkyně Alice Hubáčková uspěla v silné konkurenci na závodech Aachen Dressage Youngstars. V neděli 27. listopadu obsadila s klisnou Belle Ennie třetí místo v závěrečné úloze dětské túry. Stabilně dobrou formu potvrdila i Johana Vášáryová.
27.11.2022 18:14  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

České reprezentantky Johana Vášáryová a Alice Hubáčková závodily ve dnech 25. až 27. listopadu na mítinku Aachen Dressage Youngstars v Cáchách. Akce přilákala velmi silnou konkurenci, ale české barvy se rozhodně neztratily.
 
Johana Vášáryová se mezi více než dvěma desítkami jezdců držela na dosah TOP 10 a postoupila do nedělního freestylu. V něm v sedle hřebce Firestona dojela jedenáctá se známkou téměř 71 procent. Vítězkou se stala Němka Carolina Meisner s Exclusivem.
 
Alice Hubáčková se představila s Belle Ennie v rundě pro děti a předvedla výborné výkony. Po čtvrté příčce v sobotní úloze se dokázala v neděli posunout ještě o jedno místo výš. Dvojice dostala od rozhodčích 75,630 procent. „Byla jsem hodně nervózní, ale po příchodu do obdélníku to ze mě vždy spadlo. Jela jsem, jak nejlépe umím. První sezona s Bellou byla prostě jízda,“ líčí teprve dvanáctiletá reprezentantka a dodává: „Závody byly na špičkové úrovni, pořadatel se staral o účastníky jako o superstar.“
 
Před českou jezdkyni se dostala pouze Belgičanka Amber Hennes, která zvítězila s Allegrem vh Trichelhof. A na druhé příčce dojela španělská dvojice Hugo Melida Gomez a Goya A.
 
Foto: Barbora Hubáčková