V Martinicích začalo skokové mistrovství. Bielíková vyhrála úvodní T*

ikonka

Mistrovství České republiky v parkurovém skákání odstartovalo v Martinicích u Březnice čtvrtečním úvodním kolem soutěže jednotlivců. Z 26 startujících jich přesně polovina překonala náročný parkur s výškou překážek 145 centimetrů bez penalizace.
04.08.2022 19:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB


 
Nezvykle vysoký počet čistých jízd viděli diváci ve čtvrtečním úvodu tříkolové mistrovské soutěže jednotlivců při parkurovém šampionátu České jezdecké federace v Martinicích u Březnice. Z 26 dvojic jich s nulou na bodovém kontě dokončila parkur stupně T*, kdy výška překážek dosahuje 145 centimetrů, přesně polovina. 
 
Stoprocentní byl Jaroslav Jindra, který jako jediný nastupoval se třemi koňmi. Musel se tak rozhodnout, kterého z koní do sobotního druhého kola nevezme. V něm totiž muže mít koně maximálně dva. 
 
„Není to tak těžké rozhodování. Snail je můj kůň, zatímco Cornets Ninja a Helios 3 jsou majitelů, pro které je jezdím. Samozřejmě mám volnou ruku v rozhodování, ale já myslím, že majitelé budou mít radost, když budu pokračovat s jejich koňmi a já bych si rád Snaila pošetřil s tím, že jeho první parkur s výškou 150 centimetrů by šel v Praze při Českém skokovém poháru,“ prozradil Jaroslav Jindra v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 

Čtěte také: Jan Štětina: Největší radost mám z toho, že je Gylord-S již v pořádku

 
Mezi bezchybnými jsou například účastník olympijských her v Tokiu Miloslav Příhoda v sedle Ibizy D, dále pak loňský bronzový medailista a předloňský mistr České republiky Vladimír Tretera s Gangsterem v/h Noddevelt, Ondřej Pospíšil s Armani Code, ale také Nikola Bielíková, která na Carisonovi zároveň vyhrála otevřenou soutěž, když cílem projela v čase 63,08 sekundy. Druhého Ondřeje Pospíšila předstihla o více jak šest vteřin. 
 
„První kolo bylo velmi příjemné, nebyly tam žádné technické obtížnosti. Výškově bylo také na střední obtížnosti, byl to takový pohodový rozjezd,“ zhodnotila vítězka.
 
V pátek pokračuje program závodů od 9:00 hodin prvním kole soutěže žen, na které navážou od 11:30 jezdci do 25 let. Odpoledne bude od 13:30 vyhrazeno atraktivnímu klání oblastních družstev, které vyvrcholí v sobotu. Další podrobnosti jsou na stránkách akce www.mistrovskemartinice.cz a v Jezdeckém informačním systému ČJF.
 
Foto: Josef Malinovský