V Martinicích se vzpomínalo na Zdeňka Müllera. Crosby DK vítězem ST*

ikonka

Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR ve spolupráci s JS Equitana uspořádal ve středu 25. srpna chovatelsky sportovní akci, která se konala na počest nedávno zesnulého Zdeňka Müllera. Nejvyšší soutěž dne pro hřebce CS vyhrál Crosby DK.
25.08.2021 18:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Pět skokových soutěží, ale i přehlídka plemenných hřebců CS, resp. úspěšných sportovních koní plemene slovenský teplokrevník, to byl program Cena Zdeňka Müllera, který byl předsedou Svazu chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR, ale především odborník a velká chovatelská osobnost. 
 
Zdeňek Müller zemřel po těžké nemoci 6. června tohoto roku a zmíněný svaz ve spolupráci s rodinou Müllerových a Jezdeckou společností Equitana Martinice uspořádal na jeho počest tuto velmi zajímavou akci. Během ní byly k vidění téměř tři stovky startů, ale také dalších jezdeckých vystoupení.
 
Nejvyšší soutěží dne byl parkur stupně ST*, jenž byl otevřen pouze pro hřebce licentované pro CS. Soutěž na čas dokončily bez penalizace tři dvojice, z nichž nejrychlejší byl Jiří Tměj a Crosby DK. Jeho čas v cíli byl 58,47, což bylo o více jak sedm sekund méně než v případě Jiřího Mayera s Esmanem. Třetí skončil Karel Polák s Tallmannem TN.
 

Psali jsme: Odešel velký odborník, chovatel koní, osobnost. Zemřel Zdeněk Müller

Po jedné chybě měli Kateřina Hanušová s Dartonim, Ondřej Zvára s Quimerem-M, Karel Polák s Empirem 1 a Tomáš Navrátil v sedle Guira 1. Tři chyby pak zaznamenal Vladimír Janča na Sacipontovi JV.
 
Na úplný závěr sportovního programu se jela Cena Ing. Zdeňka Müllera na stupni S**, tedy s překážkami do 130 centimetrů. Zúčastnilo se jí 39 koní, z nichž 11 postoupilo do rozeskakování. Vítězem se stal Matěj Kotalík s Cesanem V, jenž zkrácený kurz projel v čase 32,04. Druhý se umístil Jiří Tměj s Atilou 2 a třetí Václav Horký v sedle Asile de Paix P.
 
Foto: Josef Malinovský