V Madridu zemřela bývalá prezidentka FEI Infanta Doña Pilar de Borbón

ikonka

FEI oznámila na webových stránkách smutnou zprávu o úmrtí bývalé prezidentky Infanty Doña Pilar de Borbón. "Doña Pilar byla jedním z nejsrdečnějších lidí, jaké jsem kdy poznal. Byla znamenitou prezidentkou po dobu dvanácti let," řekl Ingmar De Vos.
10.01.2020 20:48  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

Na začátku ledna zemřela v Madridu ve věku 83 let bývalá prezidentka Mezinárodní jezdecké federace a starší sestra někdejšího španělského krále Juana Carlose I., Infanta Doña Pilar de Borbón po celoročním boji s rakovinou. Tuto organizaci vedla v letech 1994 až 2006.
 
Narodila se v Cannes a vyrůstala v portugalském Estorilu, nějakou dobu však žila také ve švýcarském hlavním městě Lausanne, kde sídlí Mezinárodní olympijský výbor a Mezinárodní jezdecká federace. Provdala se v 31 letech za Luise Gómeze-Aceba a společně měli pět dětí. Její muž bohužel tragicky zemřel v roce 1991.
 
Část svého života věnovala profesi zdravotní sestry a charitativním činnostem, pracovala v oblasti umění a kultury, hovořila plynule šesti jazyky a sama se také aktivně věnovala jezdeckému sportu na národní úrovni. Kontakt s Mezinárodní jezdeckou federací udržovala až do poslední chvíle.
 
"Doña Pilar byla jedním z nejsrdečnějších lidí, jaké jsem kdy poznal. Byla znamenitou prezidentkou po dobu dvanácti let," řekl současný prezident Mezinárodní jezdecké federace Ingmar De Vos. 
 
Zdroj tisková zpráva FEI