reklama 11A

V Madridu se skákalo i v neděli. Houtzager byl pátý, vyhrál Schuttert

ikonka

Přestože Global Champions v Madridu vyvrcholila v sobotu 18. května, mezinárodní mítink CSI5* pokračoval až do neděle. Na parkuru s výškou překážek do 155 centimetrů se dařilo i členovi týmu Prague Lions Marcovi Houtzagerovi, jenž skončil pátý.
20.05.2019 12:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Soutěž do 155 centimetrů zcela ovládl Frank Schuttert v sedle desetiletého hřebce Queensland E. Stejně jako dalších pět dvojic dokončil základní část i rozeskakování bez penalizace, ale jeho čas 39,07 se nikomu překonat nepodařilo. Přiblížil se mu nejvíce Scott Brash na valachovi Hello Shelby, ale ten jednou chyboval a skončil tak až sedmý.
 
Do nejlepší pětice se probojoval časem 42,91 sekundy i jeden z členů týmu Pražských lvů – Nizozemec Marc Houtzager s valachem Sterrehof´s Edinus. Šestý umístěný Američan Spencer Smith na Houstonovi byl pomalejší o 3,5 sekundy. Naopak o vteřinu rychlejší výkon předvedla Australanka Edwina Tops-Alexander s desetiletou klisnou Veronese Teamjoy. Přesto se na stupně vítězů nedostala. K tomu by musela pokořit hranici 40 sekund. 
 
Osm desetin dělilo od vítězství vítěze sobotní Grand Prix LGCT Martina Fuchse ze Švýcarska. Ten tentokrát stertoval na klisně Chica B Z. Podstatně menší rozdíl byl mezi druhým a třetím místem. Bronz získala se ztrátou 3 setiny sekundy dvojice z USA – Laura Kraut a Curious George.
 

Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 

Foto Stefano Grasso/LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE