reklama 11A

V londýnské GCL nastoupí belgicko-německé trio v barvách Prague Lions

ikonka

Účastníci prestižní série Global Champions se nezastaví ani během prvního srpnového víkendu. To se totiž v centru Londýna v parku obklopujícím „Royal Hospital Chelsea“ pojede už čtrnácté kolo. Tým Prague Lions bude mít belgicko-německé zastoupení.
30.07.2019 19:31  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Dva belgičtí jezdci, Niels Bruynseels a Wilm Vermeir, budou spolu s německým reprezentantem Marcem Kutscherem startovat v barvách Pražských lvů při čtrnáctém kole Global Champions, které se odehraje 2. – 4. srpna v Londýně.
 
Parkury bude tentokrát připravovat irský stavitel Alan Wade a jeho první těžká prověrka přijde v pátek, kdy se od 17:30 hodin pojede první kolo soutěže družstev. Překážky budou dosahovat výšky do 155 centimetrů stejně jako u druhé části ligového klání. Ta přijde na řadu v sobotu ve 14.30 hodin. 
 
Účast si nenechá ujít všech šestnáct družstev. Ta se řadí na základě obdržených bodů do žebříčku, jehož pořadí je důležité pro vrchol sezony Global Champions Prague PlayOffs, jež se bude konat koncem listopadu v pražské O2 areně. 
 
V čele bodování jsou po třinácti soutěžích členové Miami Celtics s 235 body, jen čtyři body na ně pak ztrácejí druzí Shanghai Swans. Třetí místo patří družstvu London Knights. Pražští lvi jsou na deváté příčce.
 
Neméně napínavá pak bude i další vrcholná soutěž, která je nedílnou součástí každého zastavení na okruhu Global Champions, a tou je Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů. V Londýně proběhne v sobotu 3. července od 17.45 hodin. 
 
Na základě umístění ve Velké ceně dostávají jezdci body do individuálního žebříčku Global Champions Tour. Navíc vítěz každé Velké ceny získá postupovou pozici do speciální soutěže Super Grand Prix, jež se pojede také v Praze při galashow světového parkuru Prague PlayOffs. 
 
Už třináct špičkových jezdců má účast v Super Grand Prix jistou. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do soutěže zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj postup mu přenechala Dani G. Waldman. Ta vyhrála v sezoně už podruhé, a tak postupová pozice automaticky přecházela na dalšího jezdce v pořadí. 
 
Účastníky londýnského mítinku Global Champions čekají mimo dvou vrcholů i rámcové soutěže, v pátek je to zahajovací stopětačtyřicítka, v neděli pak mohou vybírat ze svou parkurů až do 155 centimetrů. 
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Archivní foto David Horváth / CET




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE