V Královicích začne Zimní pohár. Za obhajobou triumfu míří Hochmanová

ikonka

Parkurová část devátého ročníku Zimního jezdeckého poháru odstartuje v neděli 5. února. Do Královic u Slaného by měla dorazit vedle řady dalších jezdců i loňská vítězka hlavní seriálové kategorie Darina Hochmanová.
03.02.2023 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
První parkurový mítink domácí jezdecké sezony 2023 se uskuteční v Královicích u Slaného v neděli 5. února. Současně zahájí i Zimní jezdecký pohár v této disciplíně, jehož tři kvalifikační kola i finále hostí právě Královický dvůr. Do celkového pořadí se započítávají dva nejlepší výsledky z kvalifikací a výsledek ve finále, v němž boduje dvojnásobek jezdců. 
 
Organizátorem těchto mítinků je SK Artego v čele s Alešem Suchánkem, který očekává podobnou účast jako v loňském roce. Tehdy proběhlo během zahajovacího klání 139 startů. Letos mají možnost jezdci se hlásit až do sobotního poledne. 
 
„Skoková pravidla seriálu zůstávají stejná, jako v loňském roce. Změnili jsme pouze v rozpisu článek u rámcové soutěže na stupni obtížnosti ZM, kdy každý, kdo dokončí bez trestných bodů se stává vítězem a dostane zlatý flot. Hlavní soutěž je vypsaná na stupni S* a půjde o národní jednokolovou soutěž s finále,“ přiblížil ředitel závodů. 
 
Na startovních listinách se objeví nejen čeští jezdci. „Jsem rád, že se jezdci z Německa po loňské premiéře přijedou do Královic podívat i letos. Nahlášeno mají asi osm až devět koní,“ prozradil Aleš Suchánek. 
 
V takzvané Velké túře se bude snažit obhájit vítězství Darina Hochmanová, která ovládla tehdy nejen dvě ze čtyř kvalifikací, ale i závěrečnou soutěž. Nasbírala tak maximální počet 40 bodů. Druhý skončil před rokem Miloslav Příhoda a třetí Klára Hlaváčková. Tito dva jezdci pak zaujali nejvyšší pozice v Malé túře, třetí byl Miloslav Vítek. Mezi dětmi na pony uspěly Sofie Romofová, Eliška Perlíková a Adéla Korousová. 
 
Start první soutěže devátého ročníku jediného halového seriálu v rámci jezdeckých závodů v České republice je dle rozpisu plánován na 8. hodinu, ale vzhledem k aktuálnímu počtu nahlášených účastníků lze předpokládat časový posun. „Program budeme ladit ještě v průběhu pátku, ale je pravděpodobné, že start první ranní soutěže posuneme o půl hodiny, nebo o hodinu později,“ doplnil Suchánek. Aktuální informace s dalšími podrobnostmi jsou na webu www.jezdeckypohar.cz. Průběh závodů bude živě přenášet internetová televize EquiTV.cz.
 
Foto: Jan Vlček
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru